Natur & Kultur

Natur & Kultur går in som strategisk partner i utvecklingen av EdAiders pedagogiska lärplattform

Dela

Natur & Kultur går in som strategisk partner till EdAider, ett forskningsbaserat EdTech-bolag som utvecklar en plattform som ger datadrivet stöd för skolförbättring, pedagogiskt stöd för lärare och elever samt synliggör elevernas mående. Syftet med samarbetet är att bidra till att utveckla pedagogiska mervärden i företagets plattform.

Genom partnerskapet vill Natur & Kultur kunna bidra med pedagogiska mervärden till, och skynda på utvecklingen av, nästa generations lärplattform. EdAider ligger här i framkant genom företagets stora fokus på användarvänlighet och forskning inom teknikstött lärande.

– EdAider har goda möjligheter att radikalt förändra skolans digitala ekosystem. EdAiders intresse för att tillföra pedagogiska mervärden är mycket intressant och värdefullt för oss som läromedelsproducenter. Vi vill vara en del av utvecklingen av det digitala ekosystemet som stödjer lärare och elever, och genom samarbete med EdAider kan vi följa och påverka den utvecklingen på nära håll, säger Per Almgren, vd på Natur & Kultur.

– Att Natur & Kultur går in som partner stärker vårt arbete, och hjälper oss att utveckla vår plattform till att bli ännu mer användbar för lärare, elever och skolledare. Tillsammans har vi möjlighet att sätta en helt ny standard för hur skolor arbetar digitalt, med bland annat minskad administration, individanpassat lärande och ökad likvärdighet som följd. I slutändan är det eleverna själva som kommer att bli de stora vinnarna, säger Jalal Nouri, professor inom teknikstött lärande och grundare till EdAider.

För mer information, kontakta: 

Per Almgren
VD/CEO Natur & Kultur
per.almgren@nok.se
070 650 92 33

John Sundström
CMO EdAider
john@edaider.com
070-7257188

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Johan Rundbergs prisbelönta bok Nattkorpen blir film19.10.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Natur & Kulturs prisbelönta bokserie Månvind & Hoff av författaren Johan Rundberg ska filmatiseras. I serien ingår böckerna Nattkorpen, Tjuvdrottningen, Dödsängeln och Blodspakten. Böckerna handlar om den skarpsynta föräldralösa tjejen Mika som tillsammans med polisen Valdemar Hoff jagar mördare och löser brott i 1800-talets Stockholm. Först ut att filmatiseras är Nattkorpen, som kommer att produceras och distribueras av SF Studios.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum