Kungliga Operan

Nicolas Le Riches förordnande förlängs till 2025

Dela

Balettchef Nicolas Le Riche har tackat ja till att stanna ytterligare två år som konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Det förlängda kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2025.

Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan.
Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan.

»Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dansarna i Kungliga Baletten, vi har jobbat hårt och nått stora framgångar under de senaste åren trots pandemin. Tillsammans med ledningen kommer jag att jobba med att bygga nästa kapitel i danskompaniets historia«, säger Nicolas Le Riche.

»Nicolas har lett Kungliga Baletten till betydande publikframgångar och jag har ett förtroende för att han kommer att fortsätta göra det även under de kommande två åren. Parallellt med detta kommer det pågående utvecklingsarbetet inom baletten att fortsätta i syfte att säkerställa en långsiktig hållbar och framgångsrik organisation för alla medarbetare. Jag är glad över att Nicolas har valt att tacka ja till att stanna hos oss på Kungliga Operan ännu en tid«, säger vd Fredrik Lindgren.

Nicolas Le Riche tillträdde som konstnärlig chef för Kungliga Baletten 2017. Sedan dess har balettkompaniet, som nästa år firar 250 år, haft stor framgång med uppsättningar som Svansjön, Eskapist och verk av bland andra Mats Ek, Jiri Kylián, Ohad Naharín, George Balanchine, Angelin Preljocaj och Jiri Bubenichek. Det senaste beställningsverket Askungen i koreografi av Tamara Rojo, som blev vårens succé, har nypremiär den 2 december.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan.
Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan.
Ladda ned bild
Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan/Henrik Halvarsson
Nicolas Le Riche, Konstnärlig chef Kungliga Baletten. Foto: Kungliga Operan/Henrik Halvarsson
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Strandad utvald till Scenkonstbiennalen 20238.2.2023 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Operan Strandad, som hade urpremiär på Kungliga Operan 2022, är utvald till årets Scenkonstbiennal på Dramaten i Stockholm 30 maj till 4 juni. Strandad är skapad av kompositören Karin Rehnqvist och librettisten Kerstin Perski och är en specialbeställning från Kungliga Operan. Vivianne Holmberg och Lena Willemark gjorde huvudrollerna som den dubbla karaktären Maria och Den Andra. Regissör var Natalie Ringler.

Premiär för Riptide och efterlängtad återkomst för Cacti och Minus 16 − tre moderna dansverk tar plats på Kungliga Operan6.2.2023 16:01:49 CET | Pressmeddelande

Det blir en helkväll med modern dans när Kungliga Baletten framför koreografier av Hlín Hjálmarsdóttir, Alexander Ekman och Ohad Naharin. Hjálmarsdóttirs Riptide, som skapades under pandemin och enbart har visats digitalt, får nu sin urpremiär på scenen. Kvällen inleds med Ekmans hyllade CACTI, som framfördes för minimal publik under pandemin, och avslutas med Ohad Naharins moderna klassiker Minus 16.

Brittenvår i Stockholm27.1.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den brittiske kompositören Benjamin Britten är välkänd i den klassiska världen men kanske lite mer av en doldis för operapubliken. Han beskrivs ofta som den klassiska musikens underbarn under 1900-talet. I vår kan stockholmarna uppleva Britten på både Folkoperan och Kungliga Operan. Först ut är Folkoperan med The Turn of the Screw och senare i vår har En midsommarnattsdröm premiär på Kungliga Operan, regisserad av Folkoperans konstnärliga chef Tobias Theorell.

Biljetter till Kungliga Operan för 250 kronor under hela jubileumsåret 2023.25.1.2023 14:35:55 CET | Pressmeddelande

Idag släpps 250-kronorsbiljetter för att uppmärksamma Kungliga Operans 250-årsjubileum. Biljetterna släpps kontinuerligt under året och kommer att finnas tillgängliga till ett begränsat antal platser på ett flertal av årets uppsättningar. 250-kronorsbiljetterna är tänkta för ny, vuxen publik som inte förut besökt Kungliga Operan, de tidigare rabatterna för unga och studenter finns kvar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum