Bookmark Förlag

Niklas Ekstedt och Henrik Ennart visar att den lyckliga maten är grön i ny bok

Dela

Efter de enorma framgångarna med HAPPY FOOD och HAPPY FOOD 2.0 fortsätter nu stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart den populära Happy Food-serien som gjort succé i flera länder.

Idag släpps Happy Food Green: Om hur grön mat gör livet bättre. Boken är fylld med 50 aptitretande recept och djupdyker i revolutionerande forskningsresultat om växtfokuserad kost. 

I det ständigt växande utbudet av köttfria produkter och vegoalternativ är det lätt att gå vilse och inte veta vad som faktiskt är bäst för både kropp och klimat. I Happy Food Green besvaras frågan om hur vi på bästa vis kan leva ett mer växtbaserat liv.

– Folk är mer medvetna än någonsin förut och det finns många anledningar att vilja leva ett grönare och nyttigare liv. Med rätt kunskap kan en grön kostomställning ge en mängd olika positiva effekter, både för individen och samhället. Detta vill vi uppmärksamma och hjälpa till med i Happy Food Green, säger författaren Henrik Ennart.

Bakom boken står stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart. Tillsammans med fotografen David Loftus har de skapat en bok som lyfter gröna råvaror och deras roll för vår hälsa, utan att tappa bort smaken.

– Den viktigaste ingrediensen till ett hälsosamt och långt liv är en varierad diet som faktiskt är hållbar över tid. I Happy Food Green har vi sett till att fylla sidorna med recept som man kan återvända till alla dagar i veckan, säger Niklas Ekstedt.

Happy Food Green: Om hur grön mat gör livet bättre är Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts fjärde gemensamma bok och släpps 30 oktober på Bookmark Förlag.

För ytterligare information, intervjuförfrågningar och pressbilder, vänligen kontakta:
Erik Belin, Kult PR
erik.belin@kultpr.se 
073-066 9078

För mer information om boken, vänligen kontakta:
Louise Eriksson, Bookmark Förlag
louise.eriksson@bookmarkforlag.se 
079-911 8337

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild
Foto: Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum