Byggföretagen

Nominera Årets byggkvinna 2023

Dela
För tredje året i rad startar nu nomineringen till Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna. Med detta pris vill Byggföretagen lyfta fram kvinnliga förebilder, så att fler på sikt vill söka sig till byggbranschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur.
Nomineringsperioden till Årets byggkvinna 2023 pågår till den 8 mars.
Nomineringsperioden till Årets byggkvinna 2023 pågår till den 8 mars.

Tidigare års nomineringar visar på ett stort intresse från hela branschen och det är en tuff konkurrens mellan de tävlande. Finalisterna väljs noggrant ut av en jury bestående av erfarna branschföreträdare, som ser fram emot att rösta fram Årets byggkvinna 2023.

– I vår strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i bygg- och anläggningsbranschen har vi en viktig uppgift i att uppmärksamma kvinnliga förebilder. De senaste två åren har vi fått in ett imponerande antal nomineringar till Årets byggkvinna, vilket visar på ett stort intresse från branschen, som vi gärna vill fortsätta stötta, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen och jurymedlem.

Nominera senast 8 mars på Byggföretagens hemsida.
Folkets röst: Alla som vill kan rösta på sina finalister mellan 8 mars - 3 april.
Vinnaren av utmärkelsen Årets byggkvinna 2023 utses 10 maj.

Kriterier för nominering
Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen. Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Jury – Årets byggkvinna 2023
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet, Byggföretagen
Folkets röst

Priset Årets byggkvinna grundades 2021 av Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nomineringsperioden till Årets byggkvinna 2023 pågår till den 8 mars.
Nomineringsperioden till Årets byggkvinna 2023 pågår till den 8 mars.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Räntehöjningar driver på rekordhöga byggkostnader15.3.2023 09:40:04 CET | Pressmeddelande

Kostnaderna inom byggbranschen fortsätter att stiga enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. - Tidigare var det byggmaterialen som var den stora kostnadspådrivaren. Nu har detta växlat över till byggherrekostnaderna – vilket innebär att det främst är räntehöjningarna som gör att den rekordhöga byggkostnadstakten bibehålls, säger Johan Deremar, nationalekonom, Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum