Norrköpings kommun

Norrköping är fullt av goda människor

Dela

Det behövs fler gode män i Norrköpings kommun. Överförmyndarenheten har just nu en kampanj som lyfter de gode män som finns i kommunen och det viktiga arbete de gör för att hjälpa en medmänniska. Syftet är att hitta fler personer till frivilliguppdraget.

Stefan Hammarström. Foto: Crelle
Stefan Hammarström. Foto: Crelle

Det finns många människor som av olika anledningar behöver stöd i vardagen. Som god man hjälper man en annan person med att betala räkningar, ha kontakt med myndigheter eller andra uppgifter. Uppdraget som god man varierar beroende på vem man hjälper och sker alltid i samråd med personen som behöver en god man. En del handlar om engångsuppdrag, som att öppna ett bankkonto, medan andra uppdrag pågår under flera år. Alla som är god man får arvode för sitt uppdrag.

– Att Norrköping är fullt av goda människor ser vi prov på varje dag i vår verksamhet. Vi är både stolta och tacksamma över den insats som gode männen gör för andra människor i vår kommun, det är verkligen hedervärt. Samtidigt behövs det fler som kan tänka sig att ta ett sådant här frivilliguppdrag, säger Ewa Gouranius, verksamhetschef på överförmyndarenheten.

– Genom den här kampanjen hoppas vi på fler gode män i Norrköping. Det finns små och större uppdrag, men alla innebär att man gör en god sak för en enskild person liksom för samhället i stort, säger Lena Wass (S), ordförande i överförmyndarnämnden.

Stefan Hammarström arbetar som säljare, men är också sedan 2013 god man åt några personer som behöver stöd i att sköta sin ekonomi. Uppdraget tar några timmar i månaden men ger mycket tillbaka, tycker han.

– Det är ett ganska lätt sätt att göra någons vardag lite enklare. Det är tillfredsställande att se hur personerna jag är god man för kan leva ett gott liv. Jag mår bra när de mår bra, säger Stefan Hammarström.

Mer information om uppdraget god man finns här.

Kontaktpersoner:
Ewa Gouranius
Titel: verksamhetschef, överförmyndarenheten
Telefon: 011-15 13 72

Lena Wass (S)
Titel: ordförande överförmyndarnämnden
Telefon: 0706-67 53 36

Stefan Hammarström
Titel: god man
Telefon: 0722-05 07 85

_______________________________________________________________________Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Stefan Hammarström. Foto: Crelle
Stefan Hammarström. Foto: Crelle
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum