Sveriges Museer

Nu är det nationell Museihelg

Dela

Nu bjuder museer runt om i Sverige in till den nationella museihelgen "Älskade museer" med särskilda program för alla åldrar.

Landets museer saknade sina besökare under pandemin och den nationella museihelgen insitftades förra året, som en inledning på höstlovet. I år är besökarna nästan helt tillbaka på museerna som förberett spännande programpunkter som räcker hela höstlovet. Hundratals programpunkter från hela landet finns samlade på www.sverigesmuseer.se 

- Ta med en vän eller familjen och besök något av de mer än tusen fantastiska museer vi har i landet, uppmanar Gunnar Ardelius, generalsekreterare Sveriges Museer.

 Nationella Museihelgen infaller lördag 29 och söndag 30 oktober men programpunkterna pågår hela höstlovsveckan, för alla åldrar.

 

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum