Norrköpings kommun

Nu blir tre kontor nya samhällsbyggnadskontoret

Dela

Från och med 1 januari 2019 slås verksamheterna inom bygg- och miljökontoret, stadsbyggnadskontoret och tekniska kontoret samman till ett kontor: samhällsbyggnadskontoret. Sammanslagningen har förberetts i ett års tid, för att kommunen ska ge en effektivare och mer serviceinriktad samhällsbyggnadsprocess.

Foto: Peter Holgersson
Foto: Peter Holgersson

Norrköping är inne i en progressiv utvecklingsfas med hög tillväxttakt. Ostlänkens dragning innebär att Norrköping får en central roll i ett av Sveriges historiskt största byggprojekt. Det planeras bland annat för ett nytt resecentrum och 15 000 nya bostäder. Den händelserika perioden skapar såväl stora möjligheter som utmaningar för kommunen.

För att förbättra samhällsbyggnadsprocessens effektivitet och samordning har beslut fattats om att slå samman verksamheterna för bygg- och miljökontoret, stadsbyggnadskontoret och tekniska kontoret till ett enda kontor, kallat samhällsbyggnadskontoret. Den nya organisationen ska leda till snabbare och bättre kvalitet på ärendehanteringen, lägre sammanlagda investeringskostnader, bättre kontroll över driftskostnader och helhetsplanering av kommunens insatser inom samhällsbyggnad, samt att stärka Norrköpings kommuns attraktivitet som arbetsgivare.

Det nya kontoret kommer att arbeta på uppdrag av tre nämnder:

  • Byggnads- och miljöskyddsnämnden, ordförande Maria Sayeler (S)
  • Samhällsplaneringsnämnden, ordförande Reidar Svedahl (L)
  • Tekniska nämnden, ordförande Karin Jonsson (C)

Det nya samhällsbyggnadskontoret kommer att bestå av åtta avdelningar med totalt 24 enheter, där sammanlagt omkring 400 personer kommer att arbeta med skötsel och utveckling av Norrköping. Kontorschef tillika samhällsbyggnadsdirektör blir nuvarande stadsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn. Ställföreträdande kontorschef blir nuvarande kontorschef på bygg- och miljökontoret Anna Amrén.

– Det känns mycket bra att vi nu sjösätter den nya organisationen som vi förberett intensivt under det gångna året. Målet är att få en bättre fungerande verksamhet, både för de som arbetar inom samhällsplaneringen och för våra kunder. Med det arbete som föregått sammanslagningen och det som vi har planerat framåt för kontoret, har vi alla förutsättningar för att uppnå det, säger Hans Revenhorn.

– För att kunna ta vara på de möjligheter och möta de utmaningar som kommer med Norrköpings samhällsutveckling, var det här ett önskvärt steg att ta. Arbetet inför att tre kontor blir ett har varit både lärorikt och framgångsrikt, och jag ser fram emot att vara med och leda arbetet i den här spännande fasen, säger Anna Amrén.

Kontaktpersoner:
Hans Revenhorn
Titel: samhällsbyggnadsdirektör
Telefon: 073-020 23 36

Anna Amrén
Titel: ställföreträdande kontorschef
Telefon: 073-020 13 01

_____________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör

Nyckelord

Bilder

Foto: Peter Holgersson
Foto: Peter Holgersson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum