Expressen

Nu börjar valrörelsen – Expressen storsatsar på politik-tv från Almedalen

Dela

Med två månader kvar till riksdagsvalet är intresset för svensk politik på topp. På söndag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. – Både den stora digitala publiken och de som är i Visby kan räkna med de viktigaste nyheterna och mest spännande samtalen med makthavare hos oss, säger politik- och samhällschef Christofer Brask.

Expressens scen i Almedalen 2019, foto: Sven Lindwall
Expressens scen i Almedalen 2019, foto: Sven Lindwall

Med start söndag drar bevakningen av årets Almedalsvecka i gång. Expressen har sin scen vid Hamngatan och här kommer vi att bjuda på intervjuer, debatter och kvällsprogrammet Valet 2022 live som sammanfattar dagen.
– I år satsar vi extra stort på kvällsprogrammet Valet 2022 Live klockan 20.00 efter partiledartalet. Där kommer jag att prata med politiker och experter som analyserar dagens tal. Och så gästas vi förstås av den dagens partiledare! Det blir rappt, innehållsrikt och förhoppningsvis roligt, säger programledare Anna Herdenstam.

Viktig bevakning under valåret

För Expressen känns det självklart att satsa på egen scen med ett matigt program när Almedalsveckan nu är tillbaka efter pandemin. Under dagarna intervjuar Viktor Barth-Kron, Helena Gissén, Karin Olsson och Victor Malm makthavare och politiker.
– Styrkan med Almedalsveckan är ju koncentrationen av intressanta personer. Utöver partiledarna intervjuar vi 50 ledande profiler under veckan. Att få en halvtimme var med de mest aktuella samhällstopparna är en journalistisk förmån, säger politikreporter Helena Gissén.
Fokus för intervjuerna är samhällsfrågorna som varit de mest omskrivna under året.
— Det saknas verkligen inte ämnen att borra i när det gäller svensk politik just nu, och det ska bli extra kul att göra det inför livepublik efter det här långa pandemiuppehållet. Jag hoppas att många läsare som har vägarna förbi Gotland nästa vecka passar på att komma och lyssna, säger Expressens politiska kommenterar Viktor Barth-Kron.

Nyckelord

Kontakter

Christofer Brask, Politik- och samhällschef, christofer.brask@expressen.se
Linnéa Sjölund, samordnare, linnea.sjolund@expressen.se

Bilder

Expressens scen i Almedalen 2019, foto: Sven Lindwall
Expressens scen i Almedalen 2019, foto: Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum