BranäsgruppenBranäsgruppen

Nu har Branäs startat snökanonerna

Dela

Kylan har äntligen kommit till Branäs. Tidigare i veckan kom det första snöfallet och under fredagen påbörjades snöproduktionen. Inför premiären 16 december kan gästerna se fram emot snögaranti, ny expresslift till toppen och en helt ny nedfart.

– Systemet var testat sedan en tid tillbaka och därför kunde vi snabbt trycka på startknappen så fort kylan kom. Prognosen ser bra ut och vi räknar med att kunna köra för fullt i flera dagar framöver, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

De senaste säsongerna har Branäs investerat i fler snökanoner och idag har man ett system som kan producera hela 2 170 kubikmeter snö i timmen. Dessutom sparas och återanvänds stora mängder snö från föregående säsong.

– Genom att arbeta med olika typer av snö kan vi alltid garantera att det finns snö i backarna även under de första veckorna på säsongen.

Årets nyheter

Branäs öppnar den 16 december och inför säsongen har anläggningen bland annat rekordinvesterat i en ny sittlift till toppen. 6-stolsliften Toppexpressen, som klarar av att transportera 2 400 personer i timmen, utgår från området Mattesdalen – ett område som har fått en makeover till den här säsongen.

– Det blir ett tydligare skidområde med roligare skidåkning och det blir lättare för gästerna att hitta vägar som passar deras nivå och erfarenhet, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Flera backar får nya sträckningar i området, där till exempel den populära backen Långsvängen får en ny avslutning genom skogen. Även parken i området byggs om och får ett helt nytt koncept för att fler ska våga testa på och utvecklas.

Bättre för barnen

Utöver Mattesdalen och Toppexpressen finns ännu en stor nyhet. Intill barnens stora favorit Nintendo Land finner man i år en helt ny backe, Kroken, med en tillhörande släplift. Tack vare den nya liften kan barnen helt själva, utan att behöva krångla sig upp i en sittlift, åka upp och ner i både Nintendo Land och Kroken flera gånger om.

– Släpliftar är det enklaste sättet för barnen att ta sig upp i backen och att vi nu får en släplift precis intill Nintendo Land hoppas vi blir ett uppskattat tillskott i skidområdet bland familjerna, säger Mikael Forsell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum