Linköpings kommun

Nu ska Linköpingsborna lättare få kontakt med kommunen

Dela

Det behöver bli enklare för Linköpingsborna att få svar på olika frågor från kommunen. Ett nytt kontaktcenter öppnar därför i stadsbiblioteket 2019, men det ska inte påverka bibliotekets publika miljöer.

På sammanträdet den 9 oktober fattade kommunstyrelsen beslut om att placera kontaktcenter i stadsbibliotekets administrativa delar. Anledningen är att de offentliga lokalerna i biblioteket inte ska påverkas.

– Att komma i kontakt med Linköpings kommun har länge varit för svårt. Det behöver vi göra något åt. Därför öppnas nu ett kontaktcenter i biblioteket dit alla Linköpingsbor lätt kan ta sig, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).  

Anledningen till att kontaktcenter förläggs i stadsbibliotekets lokaler är bland annat närheten till färdtjänst och det centrala läget. 

Kontaktcenter ska underlätta Linköpingsbornas kontakter med kommunen. I stället för att bli vidarekopplade till olika tjänstepersoner ska den som söker svar på en fråga smidigt och snabbt kunna få det. 

– Det är fantastiskt roligt att jobba med en verksamhet som förenklar kontakten med kommunen för Linköpings invånare. Att dessutom få möta ännu fler människor i en av Linköpings vackraste lokaler känns väldigt bra, säger Martin Liabäck, chef på Kontaktcenter.

Linköpingsbornas frågor kommer besvaras både via webb, sociala medier, e-tjänster, e-post, telefon och personliga besök. Kontaktcenter öppnar den 4 april 2019.

Kontakter

Martin Liabäck, chef, Kontaktcenter. Telefon: 013-26 28 81

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum