Örnsköldsviks Kommun

Ny app guidar till kulturarvets ”dolda skatter” i Höga Kusten

Dela

Den 7 juli hälsas media välkomna till testvisning av en nyutvecklad app som guidar till kulturarv i Höga Kusten.

Kom och kika ut, upptäck mer! En ny app guidar till kulturarv i Höga Kusten.
Kom och kika ut, upptäck mer! En ny app guidar till kulturarv i Höga Kusten.

Höga Kusten-leden är en av 12 leder i landet som av Svenska Turistföreningen utsetts till signaturled - ett urval av Sveriges mest spektakulära leder. De 12 signaturlederna kännetecknas av den vackra naturen och att de är karaktäristiska för sin landsdel.

Höga Kusten-leden är också kärnan i ett pågående utvecklingsprojekt ”Kulturarv Höga Kustenleden” som syftar till att synliggöra kulturvärden längs leden.

– Det finns väldigt mycket spännande att upptäcka i anslutning till leden, säger Ann Holst projektledare för ”Kulturarv Höga Kustenleden”. De allra flesta besökare går i Skuleskogens nationalpark och det är mäktigt och vackert, men det finns så mycket mer. Vi testar nu en helt ny app som ett annorlunda sätt att lyfta fram ytterligare värden och ”dolda skatter”.


Den app som har tagits fram genom projektet ger både guidning och möjlighet att testa sina kunskaper.

Örnsköldsviks kommun står som projektägare för ”Kulturarv Höga Kusten”. Tillväxtverket är huvudfinansiär. Övriga medfinansiärer är Kramfors kommun, Höga Kusten Destinationsutveckling samt Leader Höga Kusten.

Media hälsas välkomna till mer information och att få testa appen på plats
Tid: Tisdag 7 juli kl 10:00
Plats: Herrgårdsparkens entré, Sågvägen, Köpmanholmen.
Medverkande: Mia Karlsson, Höga Kusten Destinationsutveckling, Jenny Edvinsson, Leader Höga Kusten samt Ann Holst, projektledare Örnsköldsviks kommun.

Nyckelord

Kontakter

Ann Holst, projektledare Örnsköldsviks kommun, 070-641 53 55

Bilder

Kom och kika ut, upptäck mer! En ny app guidar till kulturarv i Höga Kusten.
Kom och kika ut, upptäck mer! En ny app guidar till kulturarv i Höga Kusten.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum