Linköpings kommun

Ny central högstadieskola

Dela

I takt med att Linköpings kommun växer ökar behovet av nya skolor. Barn- och ungdomsnämnden har därför kommit överens om en ny högstadieskola som ska byggas i Nya Kungsberget. Den rymmer nära 1 000 elever.

Barn- och ungdomsnämnden ger Lejonfastigheter uppdraget att ta fram ett förslag på den nya skolan. I den första etappen ska det byggas en högstadieskola med plats för 900 elever i årskurs sju till nio. Det ska även byggas en grundsärskola med plats för 75 elever i samma årskurser.

Som en eventuell andra etapp möjliggörs en utbyggnad med plats för ytterligare utbildningslokaler på 5 000 till 7 000 kvadratmetrar.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande och vice ordförande, Jakob Björneke (S), och Erik Östman (M), är överens om satsningen.

– Det här är ett första steg som är viktigt och bra. På det här sättet säkerställer vi att det finns tillräckligt med skolplatser för ett växande Linköping, säger Jakob Björneke (S), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Linköpings kommun växer, vilket gör att behovet av nya elevplatser inom grundskolan och grundsärskolan är stort. Det är attraktivt med centrala grundskolor, och därför är Nya Kungsberget en passande plats.

– Det är fantastiskt skönt att vi kan komma vidare i den här frågan. Behovet av nya skolplatser är stort och den här överenskommelsen löser en stor del av det behov som finns, säger Erik Östman (M), kommunalråd och vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Barn- och ungdomsnämnden fattar beslut i frågan på nästa veckas nämndmöte.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum