Stockholms stad

Ny dansant rektor på Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan

Dela
Lena Jilg blir ny rektor på Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan. Hon kommer närmast från Järfälla kommun där hon varit rektor på Ulvsättraskolan.
Lena Jilg Foto: Privat
Lena Jilg Foto: Privat

Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan ligger i olika stadsdelar, på Södermalm och i Gamla stan, men tillhör samma rektorsområde. Lena Jilg blir rektor på båda skolorna och planerar att dela sin tid mellan dem. 

- Det här är två skolor med gott om traditioner. Jag vill träffa elever och medarbetare både på Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan regelbundet, därför kommer jag att fördela min tid mellan skolorna. Det finns mycket fint att värna om.  

Lena Jilg växte upp i Värnamo och har arbetat i skolvärlden i ungefär trettio år. Hon började som fritidspedagog och läste sedan in en lärarexamen innan hon utbildade sig till skolledare.

- Jag har alltid tyckt om att leda grupper och jobba med människor. När jag var yngre jobbade jag som reseledare. Allt ledarskap handlar om att ta ut en riktning och få andra att känna sig trygga.

Uppträdande rektor i rörelse

På Storkyrkoskolan har eleverna dans på schemat. Skolan har en dansprofil sedan hösten 2022. Kommer Lena Jilg att dansa på jobbet?

- Det återstår att se. Som ung ville jag bli skådespelare och jag tycker fortfarande mycket om kultur. På fritiden leder jag dansgrupper i zumba. På en tidigare skola var det en elev som kallade mig ”uppträdande rektor” i stället för biträdande rektor. Barn fångar det mesta, på sitt sätt.

Fakta

Lena Jilg blir rektor på de två skolorna Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan. Hon tillträder den 8 februari och efterträder Mikael Kalmenstam. 

Björngårdsskolan 

Storkyrkoskolan 

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Lena Jilg Foto: Privat
Lena Jilg Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum