Vårdföretagarna

Ny ordförande Vårdföretagarna - Eva Nilsson Bågenholm

Dela
På Vårdföretagarnas årsmöte valdes idag Eva Nilsson Bågenholm till ny ordförande. Hon efterträder Fredrik Gren som suttit på posten i tre år.
Ordförande Vårdföretagarna 2019-
Ordförande Vårdföretagarna 2019-

- Jag vill bidra till att vi som organisation ska fokusera på hur vi bäst kan bidra till att lösa vården och omsorgens utmaningar. Vi måste rekrytera många nya medarbetare och kapa köer. Vårdföretagarnas 2000 medlemsföretag med över 100 000 medarbetare är en självklar del av lösningen, säger Eva Nilsson Bågenholm, nyvald ordförande i Vårdföretagarna.

Om Eva Nilsson Bågenholm:

Eva Nilsson Bågenholm född 1960, är både utbildad sjuksköterska och läkare. Innan hon blev kvalitetsdirektör för den nordiska omsorgskoncernen Humana har hon bland annat hunnit med att arbeta som specialistläkare på Sahlgrenska, varit ordförande i Sveriges läkarförbund och varit regeringens nationella äldresamordnare. Hon har också varit utredare för Skönhetsutredningen.

För mer information:

Eva Nilsson Bågenholm, nyvald ordförande Vårdföretagarna
070-000 18 55

Bilder

Ordförande Vårdföretagarna 2019-
Ordförande Vårdföretagarna 2019-
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna är Sveriges ledande arbetsgivar- och branschorganisation för vård- och omsorgsgivare

Våra medlemmar bedriver vård och omsorg i privat regi, till exempel i form av aktiebolag, kooperativ eller ideella föreningar. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället.

Föreningen har cirka 2 000 medlemsföretag med över 100 000 årsanställda. Samtliga medlemsföretag har kollektivavtal. Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Läs mer på Vårdföretagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

Vårdföretagarna rekryterar Ida Ingerö till rollen som näringspolitisk chef16.5.2023 09:22:35 CEST | Pressmeddelande

Ida Ingerö kommer närmast från en tjänst som senior kommunikatör på Svenskt Näringsliv och arbetade till september förra året som näringspolitisk expert inom individ- och familjeomsorg och personlig assistans på Vårdföretagarna. Hon har tidigare bland annat arbetat som biträdande presschef på Systembolaget och chef för Liberala Nyhetsbyrån. Ida tillträder sin tjänst den 21 augusti.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum