World Animal Protection Sverige

Ny reklamfilm från djurskyddsorganisation visar lidande djur med CGI

Dela

Den internationella djurskyddsorganisationen World Animal Protection vill få människor att ifrågasätta de sätt som människor exploaterar djur och tjänar pengar på djurplågeri varje dag. Det görs genom lansering av en känsloladdad film på Djurens dag i dag, 4 oktober.

Stora namn i filmvärlden har samarbetat med organisationen för att göra filmen som är en del av en internationell varumärkeskampanj. Genom att använda CGI, datorgenererade bilder, skonas ”riktiga” djur.

”Vilda djur ska inte användas i underhållning eftersom det innebär djurplågeri. Idag finns det många alternativ och lösningar för att ersätta riktiga djur. Det är dags att vi använder oss av moderna alternativ istället för att fortsätta utnyttja oskyldiga djur som inte har en egen röst,” säger Lina Dahl, vikarierande kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige.

Filmen tar åskådaren på en resa som visar hur djur utnyttjas i underhållning. Den frågar: Betyder ett djurs liv ingenting alls?

Några av dem som har varit med i filmens tillblivelse är:

  • Filmning och koncept: All Mighty Pictures – vinnare av den prestigefyllda The Drum Design Awards Grand Prix för WWF’s ‘The Eye’
  • Musik: Kompositören, producenten och musikern Nils Frahm
  • Svensk röst: Linn Wågberg

Filmen kommer att visas på biografer, TV och på sociala medier i Europa, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland.

Filmen, 30 och 60 sekunder, finns för nedladdning här: https://we.tl/t-a1zlTvn4lw

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum