Stockholms stad

Ny rektor på Nybohovsskolan

Dela
Caroline Cloarec blir ny rektor på Nybohovsskolan i Liljeholmen. Hon kommer närmast från Solbergaskolan där hon varit biträdande rektor.
Caroline Cloarec har varit lärare, jobbat fackligt och varit biträdande rektor. Nu blir hon rektor för första gången. Foto: Privat
Caroline Cloarec har varit lärare, jobbat fackligt och varit biträdande rektor. Nu blir hon rektor för första gången. Foto: Privat

Caroline Cloarec har arbetat på skolor i Stockholms stad i tjugo år. Hon började som SO-lärare och blev så småningom biträdande rektor.   

 - Jag har alltid varit intresserad av organisationsfrågor och började jobba som facklig förtroendeman tidigt efter examen från Lärarhögskolan. Det ledde mig vidare till att arbeta som skolledare.

Rektorstjänsten på Nybohovsskolan blir Caroline Cloarecs första tjänst som rektor.

 - För mig är det viktigt att ha ett elevnära ledarskap. Jag ser fram emot att börja jobba på Nybohovsskolan, jag gillar det lilla formatet.  

Tråkig skola blev världens roligaste arbetsplats 

Caroline Cloarec växte upp på Ekerö. Sin egen skolgång beskriver hon som ganska tråkig. Eleverna fick jobba mycket själva och skriva av ord från svarta tavlan. Men Carolines mamma var lärare och skolledare och det påverkade Caroline.   

 - Mammas vilja att göra skillnad smittade av sig på mig. Skolan idag är mycket mer intressant än när jag var barn. Det är världens roligaste arbetsplats.

Fakta och bakgrund 

Caroline Cloarec blir ny rektor på Nybohovsskolan. Hon tillträder 1 maj 2023. Tidigare rektor Marion Sarmiento går vidare till en annan rektorstjänst inom Stockholms stad. 

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Kontakt: Caroline Cloarec, telefon 08-508 21 639 eller caroline.cloarec@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Caroline Cloarec har varit lärare, jobbat fackligt och varit biträdande rektor. Nu blir hon rektor för första gången. Foto: Privat
Caroline Cloarec har varit lärare, jobbat fackligt och varit biträdande rektor. Nu blir hon rektor för första gången. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum