Stockholms stad

Ny rektor på Sofia skola och Sofia Distans

Dela

Magnus Duvnäs blir ny rektor på Sofia skola och Sofia Distans. Han kommer närmast från Husbygårdsskolan.

Magnus Duvnäs Foto: Ulrica Zwenger
Magnus Duvnäs Foto: Ulrica Zwenger

Magnus Duvnäs är en erfaren rektor och har tidigare arbetat i Nacka och Tyresö. De senaste sex åren har han varit rektor på Husbygårdsskolan.

Under Magnus Duvnäs tid som rektor på Husbygårdsskolan har elevantalet ökat och meritvärdena utvecklats positivt. Nu vill han ta sig an en nytt uppdrag och blir rektor på Sofia skola.

- Det har varit sex fantastiska och lärorika år för mig på Husbygårdsskolan. Jag är stolt över vad våra elever och medarbetare åstadkommit.

Magnus Duvnäs har hyllats för sitt ledarskap och bland annat fått utmärkelsen ”Årets ledare” på Framtidsgalan. Hans medarbetare på Husbygårdsskolan har även hyllats som ”årets lärare” och ”årets lärarlag” inom Stockholms stad.

Elevrådsordförande, rektor och Nackabo 

Magnus Duvnäs har alltid varit intresserad av skolfrågor. Han började som elevrådsordförande, blev lärare och så småningom rektor. Han bor i Nacka där han också arbetat tidigare.

- Jag ser fram emot att börja arbeta på Sofia skola och Sofia Distans. Det blir någonting nytt för mig och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter.

Fakta

Magnus Duvnäs tillträder som rektor på Sofia skola och Sofia Distans den 7 september. Tidigare rektor på Sofia skola och Sofia Distans går i pension.  

Magnus Duvnäs finns kvar som rektor på Husbygårdsskolan under terminens början. Jan Lindelöw, som är rektor på Kvarnbackaskolan, kommer att bli tillförordnad rektor för Husbygårdsskolan och fortsätter även som rektor för Kvarnbackaskolan.

Sofia skola  på Södermalm har elever från förskoleklass till och med årskurs nio. På skolan finns cirka 900 elever och 125 medarbetare. Sofia Distans ingår i skolans verksamhet och ger distansutbildning i årskurs 6–9 för elever som inte bor i Sverige.

Kontakt: Magnus Duvnäs, telefon 08-50845054 och magnus.duvnas@edu.stockholm.se

Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Magnus Duvnäs Foto: Ulrica Zwenger
Magnus Duvnäs Foto: Ulrica Zwenger
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum