AxessAxess

Ny säsong av Förklara din forskning!

Dela

Människooffer, kvinnliga målare på 1800-talet och maktspel i ryska medier - Förklara din forskning är tillbaka med en ny säsong!

I fjärde säsongen av Förklara din forskning fortsätter Katarina O'Nils Franke och Catta Neuding att intervjua unga forskare om det mest intressanta i deras arbete. 
Varje tisdag i Axess TV, alltid på Youtube, på webben när det passar.
Premiär 7 september klockan 21.00.
https://www.axess.se/tv/forklara-din-forskning/ 

Kontakter

Bilder

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Fullmatat sommarnummer om aktuella fackböcker att läsa och nya statyer att resa15.6.2021 06:35:00 CEST | Pressmeddelande

Vad ska du läsa i sommar? Axess juninummer innehåller extra många sidor med recensioner av aktuell svensk facklitteratur. Dessutom har vi ställt två frågor till tolv skribenter: "Över vem eller vilka vill du resa ett nytt minnesmärke? Var borde det stå?" Resultatet blev både tänkvärt och underhållande. Detta och mycket mer i Axess nr 5: i butik från den 22 juni, men hos prenumeranterna och på webben redan nu. Trevlig läsning och glad sommar önskar Axess!

"Vart tog jobben vägen?"17.5.2021 10:01:50 CEST | Pressmeddelande

I nya numret av Axess diskuteras den svenska arbetslösheten som är en av EU:s högsta. Varför ser det ut som det gör och vad säger förändringarna om Sverige? Detta diskuterar Torbjörn Hållö, Susanne Spector, Johan Eklund, Josefin Utas och Lotta Gröning. Dessutom skriver Anders Alvestrand målande om giganterna från Delft, Svante Lovén om det geniala med Bob Dylans röst och Bengt Ohlsson konstaterar att om inte Sverigedemokraterna fanns skulle vi nog vara tvungna att uppfinna dem. Missa inte Axess nr 4/2021!

"Att tänka fritt har blivit fel"12.4.2021 11:44:43 CEST | Pressmeddelande

I nya numret av Axess skriver Matthew Goodwin, professor i statsvetenskap vid University of Kent, en exklusiv artikel som förklarar den brittiska regeringens initiativ för att skydda idémässig mångfald och yttrandefrihet vid universiteten. Sex svenska akademiker kommenterar och sätter in tankarna om den akademiska monokulturen i ett svenskt perspektiv. Därutöver skriver Per-Arne Bodin, professor i slaviska språk, en essä om katten i rysk kulturhistoria. Och PJ Anders Linder skriver i sin ledare att det inte är någon liten sak att som kungen under 75 år i det ständiga strålkastarljuset förbli lojal mot en institution och ett uppdrag som man inte har sökt sig till självmant. Det och mycket mer i Axess nr 3!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum