Norrköpings kommun

Ny stödgrupp för våldsutsatta män på Frideborg

Dela

Frideborg har sedan november 2019 utvecklat verksamheten och erbjuder en ny stödgrupp för våldsutsatta män. Stödgruppen är ett komplement till redan befintliga grupper och bidrar till att skapa bättre förutsättningar för stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer.

– Det är viktigt att alla utsatta och utövare har möjlighet att få stöd hos oss. Våldsutsattheten och stödbehovet kan vara omfattande oavsett kön. Arbetet med den nya stödgruppen är ytterligare ett steg som kompletterar socialkontorets arbete mot våld i nära relationer, säger Maria Torgersen, verksamhetschef.

Frideborg erbjuder samtalsstöd i form av rådgivning, krisbearbetning och bearbetande samtal som sker både individuellt och i grupp. Fler män än tidigare har det senaste halvåret sökt hjälp hos Frideborg, som arbetat för att nå målgruppen och informera om att det finns stöd att få även för män som utsätts för våld i nära relationer.

– Att som våldsutsatt få träffa andra i samma situation är stärkande oavsett om du är man eller kvinna. Att vi nu erbjuder en ny typ av stödgrupp är ett bra komplement till de grupper vi har sedan tidigare och det känns väldigt positivt, säger Daniel Forslund, behandlingsassistent Frideborg.

Om Frideborg
Frideborg är en enhet inom Socialkontoret som funnits i 25 år. Frideborgs uppdrag är att motverka våld i nära relationer. När Frideborg startade erbjöd enheten stöd till våldsutsatta kvinnor och behandling till våldsutövande män. Efter några år utvecklades enheten till att även arbeta med barn som upplevt våld i nära relationer. Sedan 10 år tillbaka riktas Frideborgs insatser till våldsutsatta, våldsutövare och barn som lever med våld.

 

Kontakt:

Maria Torgersen
Titel: verksamhetschef
Telefon: 011-15 25 29

Maja Höjer
Titel: enhetschef
Telefon: 011-15 79 07

____________________________________________________________

Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun skapar samverkansformer för att nå längre i arbetet med bortförda barn26.2.2020 09:58:34 CETPressmeddelande

I både Norrköpings kommun och andra kommuner är det inte ovanligt att en eller flera skolbänkar står tomma efter längre lov. I flera av dessa fall finns misstanke om att barnet förts bort för att könsstympas, giftas bort eller skickas på ett så kallat uppfostringsläger. Norrköping kraftsamlar nu för att hitta arbetsformer som mer effektivt förhindrar att barn förs bort och hålls kvar mot sin vilja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum