Norrköpings kommun

Ny strategi ska stärka Norrköpings kommuns fokus på företag

Dela

I Norrköpings kommuns nya näringslivsstrategi stärks kommunens fokus på företag. Strategin är framtagen i samarbete med näringslivet. Målet är att främja företagens utveckling genom att hantera ärenden effektivt och genom att satsa på service och bemötande.

–  Den nya strategin är en viktig del i arbetet med att växla upp kommunens företagsfokus. Näringslivspolitiken ska genomsyra hela organisationen, då det ytterst handlar om att skapa jobb så att fler Norrköpingsbor kan komma i arbete. Prioriterade områden är bland annat service och bemötande och företagarna ska framåt uppleva en skillnad i servicenivå och hur de blir bemötta av kommunen, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande Rådhus AB.

Näringslivsstrategin eller, Inriktning för näringslivsfrågor, är ett av Norrköpings kommuns gemensamma och strategiska styrdokument. Det är framtaget av kommunstyrelsens kontor på uppdrag av kommunfullmäktige och är kopplat till övriga styrdokument.

–  Med ett bra näringslivsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Vi har en bra branschbalans och god tillväxt i befintliga bolag. Norrköping attraherar även många nya etableringar och investeringar till sig. För att fortsätta växa på ett dynamiskt och hållbart sätt är det viktigt att alla nämnder, kontor och kommunägda bolag har samma mål och arbetar med ett tydligt företagsfokus, säger Anna Thörn, kommundirektör och VD Rådhus AB.

Syftet med den nya näringslivsstrategin är att den ska bidra till att uppnå en långsiktig och hållbar tillväxt genom en ökad samverkan och samordning mellan näringslivet och Norrköpings kommun. Alla frågor som berör näringslivet ska lösas effektivt och genom samarbete över nämnd- och kontorsgränser.

–  Attityd, service och bemötande är viktigt i varje enskilt ärende. Det oavsett vilken del av Norrköpings kommuns organisation som har kontakt med företag. Vi ska ha ett tydligt fokus på företagen i hela den kommunala organisationen. Det är viktigt för Norköpings utveckling, säger Reidar Svedahl, kommunalråd med fokus på näringslisfrågor.

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen och ordförande Rådhus AB
Telefon: 070-687 15 38

Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd med fokus på näringslivsfrågor
Telefon: 070-643 83 33

Anna Thörn
Titel: kommundirektör och VD Rådhus AB
Telefon: 073-020 20 36

___________________________________________
Avsändare. Andraes Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum