Hogia AB

Ny tjänst för säker signering av årsredovisning

Dela

Efterfrågan på digitala tjänster för signering av dokument inom redovisning och revision ökar. För att möta upp behovet lanserar Hogia nu en signeringslösning i sina boksluts- och revisionsprogram som gör att processen från första verifikation till signerad årsredovisning och revisionsberättelse blir helt digital. Stöd för digital inlämning till Bolagsverket finns sedan tidigare.

John Sjöberg, Hogia
John Sjöberg, Hogia

Antalet dokument som en revisor, redovisningskonsult och ett företag hanterar i samband med redovisning och revision är omfattande och kräver mycket administration. Behovet av en enklare hantering gör att Hogia nu presenterar en digital signeringslösning, som också uppfyller formkraven för avancerad underskrift vilket krävs för att signera en årsredovisning

John Sjöberg är före detta revisor och numera branschspecialist på Hogia, han berättar att digital signering av årsredovisning och revisionsberättelse är den sista pusselbiten för att byråer och företag ska kunna arbeta helt digitalt i sina arbetsprocesser.

- Vår signeringstjänst är integrerad direkt i våra boksluts- och revisionsprogram så att den person som skapar signeringsflödet slipper byta webbsida eller ladda upp filer. Årsredovisningen signeras elektroniskt av alla parter i signeringsflödet, och efter årsstämman kan en elektronisk avskrift skickas in digitalt till Bolagsverket. Lika enkelt hanteras revisionsberättelsen.

Enklare insamling av underskrifter

Med Hogias lösning slipper ombud och företag att skicka runt dokument så som styrelseprotokoll, uppdragsbrev, uttalande från företagsledningen och årsredovisning per brev mellan styrelseledamöter, eller mellan byrå och kund. En administration som kan leda till att ett granskningsförfarande eller upprättande av årsredovisning förskjuts flera dagar.

Istället är det smidigt att få rätt person att skriva under ett dokument med Hogias signeringslösning, och i fastställd ordning om man vill det, berättar John. Mottagaren kan signera oavsett tid på dygnet, och oberoende av var parterna befinner sig.

Kraven på att arbeta digitalt ökar

Bolagsverket har signalerat att det ska bli obligatoriskt för aktiebolag som följer K2- och K3-regelverken att lämna in en elektronisk avskrift av sin årsredovisning efter år 2020. John framhäver att det är viktigt att man som byrå ser till att kunna erbjuda digitala arbetsflöden för signering och inlämning av årsredovisning.

Hogia ställer ut på mässan Ekonomi & Företag i Stockholm den 25–26 september. Besökare välkomnas till Hogias monter B:04 för en visning.

Kontakter

Bilder

John Sjöberg, Hogia
John Sjöberg, Hogia
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 27 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 675 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Välkommen att läsa mer på hogia.se

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Digital signering ökar säkerheten inom industrin4.11.2019 08:10:02 CETPressmeddelande

För att förebygga arbetsplatsolyckor inom tillverkningsindustrin är det viktigt att se till att varje medarbetare har rätt utbildning för sin arbetsuppgift och är medveten om de risker som finns och hur man undviker dem. Efterfrågan på en effektiv och säker distribution av instruktioner, men även andra avtal och dokument, gör att Hogia nu lanserar en ny tjänst för digital signering, Hogia Signit.

Digitalisering av Portsmouth International Port5.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Portsmouth International Port er den nest største havnen for kryssing av den engelske kanal. Herfra går det flere fergeruter enn fra noen annen britisk fergehavn til populære reisemål i Frankrike, Spania og Kanaløyene. Hvert år står to fergeselskaper for transport av 250 000 fraktenheter gjennom terminalen. Portsmouth International Port har tildelt Hogia kontrakt for leveranse av et terminalstyringssystem som skal digitalisere styringen av varetransport gjennom terminalen og dermed øke terminalens effektivitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum