Region Uppsala

Ny vaccinationslokal planeras i Stenhagen

Dela

Nu är det klart att Region Uppsala kommer att öppna ytterligare en lokal för vaccination mot covid-19 i Uppsala. Den nya lokalen ligger i Stenhagen och kommer att ha större kapacitet än de lokaler som använts hittills.

Från den 20 maj kommer vaccinationer att utföras i curlinghallen vid Fyris Park, bakom Stenhagens köpcentrum. Åtta parallella vaccinationslinjer kan vara igång samtidigt.

- Vi kommer att kunna vaccinera minst 1 000 personer per dag i Stenhagen, men det kan fördubblas om vi får mer vaccin och kan utöka med kvälls- och helgtider, säger Elisabet Karlsten, som är verksamhetschef för Region Uppsalas externa vaccinationslokaler under pandemin.

- Vi har tidigare inte haft någon vaccinationslokal i den här delen av staden och det här är ett välkommet tillskott för alla som bor i närområdet, men också för alla som bor på mindre orter runtom Uppsala. Det är enkelt att ta sig dit, vare sig man kommer med kollektivtrafik eller har egen transport.

Precis som vid alla vaccinationslokaler är alla vaccinationer förbokade.

- Det är inte någon idé att dyka upp vid lokalen. Vi har ingen drop-in och ingen kö för överblivna doser, säger Elisabet Karlsten.

Nyckelord

Kontakter

Elisabet Karlsten, verksamhetsansvarig vaccinationslokaler, 073-078 47 88.

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Trendbrott vad gäller unga tjejers mående10.5.2021 08:34:14 CEST | Pressmeddelande

Till sist verkar det ha kommit ett positivt trendbrott vad gäller unga tjejers mående, siffror som gått åt fel håll i cirka tio års tid. Andelen tjejer i gymnasiets årskurs 2 som mår bra eller mycket bra ökar nu från 57 till 62 procent. Detta är ett av resultaten från undersökningen Liv och hälsa Ung 2021, där elever i årskurs 7, 9 och årskurs 2 på gymnasiet har fått svara på frågor om sin hälsa, levnadsvanor och livsvillkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum