Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Ny vd till Hyresbostäder i Norrköping

Dela
Fredrik Edlund tillträder tjänsten som ny vd för Hyresbostäder från 21 augusti efter att nuvarande vd Gunnar Boquist går i pension.
Fredrik Edlund. Foto: Hyresbostäder
Fredrik Edlund. Foto: Hyresbostäder

– Jag är stolt, glad och hedrad över att få denna möjlighet att åter igen verka för Norrköping och Norrköpingsbornas bästa. Det är med stor ödmjukhet som jag blir en i laget vars uppgift är att bidra till stadens utveckling framåt, säger Fredrik Edlund.

Fredrik Edlund kommer närmast från Rikshem där han haft rollen som förvaltningschef för hela Rikshems fastighetsbestånd och suttit i koncernledningen. Innan dess var Fredrik projekt- och inköpschef hos Hyresbostäder.

– I Fredrik Edlund får vi en vd som kommer fortsätta utveckla Hyresbostäder i samma positiva riktning som hittills. Fredriks gedigna kunskap och känsla för bostadsbranschen i allmänhet och för Hyresbostäders roll och ansvar i synnerhet är precis vad som behövs när omvärlden är orolig och vi är i en tuff period av höga kostnader, lågkonjunktur och en ansträngd ekonomi hos både samhället och invånarna. Vi är mycket nöjda med att kunna hälsa Fredrik välkommen till vår gemensamma resa framåt, säger Christer Frey, styrelsens ordförande i Hyresbostäder.

Hyresbostäder ingår i kommunens bolagskoncern och är en viktig del av kommunens samlade utbud och verksamhet.

– Vi är glada över att hälsa Fredrik Edlund välkommen! Norrköpings kommunkoncern har en stor bredd av verksamheter och det som förenar oss är att skapa kvalitet i vårt viktiga samhällsuppdrag som vi gör varje dag. Hyresbostäders arbete för att främja områdesutveckling och attraktivitet är viktigt för hela Norrköping och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Anna Selander, vd för Rådhus AB och kommundirektör.

Kontakt
Lars Löfgren
Titel: marknadschef Hyresbostäder
Telefon: 0730-20 15 95

___________________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig Norrköpings kommun
Telefon: 0725-84 72 15

Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar cirka 10 000 lägenheter spridda över hela Norrköpings kommun, varav cirka 600 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping.

Bilder

Fredrik Edlund. Foto: Hyresbostäder
Fredrik Edlund. Foto: Hyresbostäder
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun tar ansvar utifrån JO:s kritik 2.6.2023 14:13:08 CEST | Pressmeddelande

Under fredagen höll Norrköpings kommun en pressträff med anledning av Justitieombudsmannens, JO:s, beslut i veckan angående arbetsmetoder kopplade till välfärdsbrott. Under presskonferensen uttryckte kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) bland annat en önskan om att kommuners befogenheter för att förhindra felaktiga utbetalningar måste tydliggöras i lagstiftningen, och att polisen måste få riktade resurser för att arbeta med välfärdsbrott.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum