Byggföretagen

Ny webbinarieserie om beställarens kunskap, regelefterlevnad och ansvar

Dela
För tredje året i rad arrangeras "Forum för sund konkurrens och schyssta byggen" med syfte att uppnå sund konkurrens i bygg- och anläggningssektorn. I år bjuds alla som verkar i och kring sektorn in till en webbinarieserie i tre delar med fokus på beställarrollen, i alla led. Aktuella teman är kunskap och kompetens, regelefterlevnad och ansvar.

– Det är tredje året i rad som vi anordnar Forum för sund konkurrens och schyssta byggen och allt fler aktörer inser vilken avgörande betydelse frågan om sund konkurrens har för byggbranschens utveckling. I år lägger vi fokus på beställarrollen och principen om ”Rätt från mig”. Oavsett om du är en byggherre, entreprenör som tar in en underentreprenör, privatperson eller bostadsrättsförening som beställer byggtjänster, så bär du ansvaret att anlita schyssta byggföretag – som genomför sunda byggprojekt, säger Claes Thunblad, chef affärsutveckling och nationell samordnare för Sund konkurrens, Byggföretagen.

Webbinarierna äger rum på tisdagar kl 13.00:

8 november, Beställarrollen – Kunskap och kompetens

15 november, Beställarrollen – Regelefterlevnad

22 november, Beställarrollen – Ansvar

Arrangörer: Byggföretagen, Installatörföretagen, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen, Glasbranschföreningen, Plåt & Ventföretagen, Byggnads, SEKO, Ledarna, Unionen, Elektrikerförbundet, Sveriges Ingenjörer

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Räntehöjningar driver på rekordhöga byggkostnader15.3.2023 09:40:04 CET | Pressmeddelande

Kostnaderna inom byggbranschen fortsätter att stiga enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. - Tidigare var det byggmaterialen som var den stora kostnadspådrivaren. Nu har detta växlat över till byggherrekostnaderna – vilket innebär att det främst är räntehöjningarna som gör att den rekordhöga byggkostnadstakten bibehålls, säger Johan Deremar, nationalekonom, Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum