Solna stad

Nya bostadshus och mer gröna ytor i Hagalund

Dela

Byggnadsnämnden har beslutat att genomföra granskning av en detaljplan som möjliggör 100 nya lägenheter i Hagalund, med lokaler för till exempel restauranger, butiker och service i gatuplan.

Nu genomförs granskning av en detaljplan som möjliggör bebyggelse av 100 nya bostäder i Hagalund. Det beslutade byggnadsnämnden den 9 december 2020. Projektet omfattar två nya bostadshus mot Råsundavägen och två hus mot Carl Thunbergs väg i kvarteret Flundran i Hagalund.

– Den här typen av komplettering på redan hårdgjorda parkeringsytor möjliggör fler bostäder, mer grönt och tydligare gaturum, säger Torsten Svenonius, byggnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Bostadshus byggs på parkeringsyta

De nya bostadshusen kompletterar tre befintliga hus, och byggs framför allt på parkeringsyta. Det innebär ett tydligare gaturum med en mer levande stadsmiljö och mer grönytor. Parkering kommer istället i huvudsak ske i garaget under kvarteret.

Granskning

Planförslaget ställs ut för granskning i Solna stadshus, Stadshusgången 2, under perioden 16 december 2020 till 20 januari 2021.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum