Socialdemokraterna

Nya gruppledare i Trafikutskottet och Näringsutskottet

Dela

Socialdemokraterna får nya gruppledare i riksdagens trafikutskott och näringsutskott. Anna-Caren Sätherberg tar över som gruppledare i näringsutskottet efter Helene Hellmark Knutsson, som blivit landshövding i Västerbotten. Teres Lindberg blir ny gruppledare i trafikutskottet efter Anna-Caren Sätherberg.

Socialdemokraternas riksdagsgrupp beslutade på tisdagskvällen om nya gruppledare för näringsutskottet och trafikutskottet.

Anna-Caren Sätherberg blir ny gruppledare i näringsutskottet. Anna-Caren är tidigare kommunalråd i Åre. Suttit i riksdagen sedan 2014 och i trafikutskottet som ledamot sedan 2018 dessförinnan ledamot i näringsutskottet.

Vi behöver tänka både på det långsiktiga och kortsiktiga när vi startar igång arbetsmarknaden efter krisen. Vi behöver gemensamt, politik och näringsliv ta Sverige ur krisen för att fortsatta konkurrera på den internationella marknaden med gröna innovationer och kompetent arbetskraft, säger Anna-Caren Sätherberg.

Teres Lindberg blir ny gruppledare i trafikutskottet. Teres är tidigare borgarråd i Stockholm. Suttit i riksdagen sedan 2011 och som ledamot i trafikutskottet sedan 2014.

En fungerande infrastruktur är helt avgörande för vårt lands ekonomiska utveckling och välstånd. Med ny teknik kan vi ta oss an framtidens utmaningar på nya sätt. Det handlar om transportsektorns klimatomställning, mobilitet i stad och land och hållbara godstransporter. Möjligheterna finns här och nu, vår roll är att ge rätt förutsättningar för att möta framtiden., säger Teres Lindberg.

Presskontakt; Johannes Svensson, 0767665326, johannes.svensson@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

2020 års Anna Lindh pris går till den pakistanska människorättsjuristen Mary James Gill24.8.2020 10:46:01 CESTPressmeddelande

Anna Lindhs minnesfond vill i år uppmärksamma en eldsjäl som arbetar för att stärka arbetsvillkoren för sanitetsarbetare och andra marginaliserade grupper. Årets Anna Lindh pris går till människorättsjuristen Mary James Gill som genom sitt outtröttliga arbete har bidragit till ökad säkerhet och värdighet för latrintömmare och andra sanitetsarbetare i Pakistan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum