Ideon Science ParkIdeon Science ParkIdeon Science Park

NYA HÅLLBARA PRODUKTER OCH ÖKAD E-HANDEL

Dela

Den rådande Covid-19 pandemin fick de tre grundarna Tim, Anton och Alex att se över flera delar av sin verksamhet. Eftersom B2B-försäljningen hade fått lida, som ett resultat av coronakrisen, fokuserade teamet på att lansera sitt sortiment i ännu bättre kvalitet, design samt nya smaker. Därmed lyckades de också öka sin B2C-försäljning i e-handel med 400% jämfört med förra året.

Renjer Zero Waste Crumble jerky
Renjer Zero Waste Crumble jerky

Enligt företagets filosofi är användningen av miljövänliga råvaror en självklarhet, men ofta produceras avfall även när man använder hållbara livsmedel. Efter den framgångsrika nylanseringen av RENJERs sortiment i juni tittade killarna närmare på produktionsprocessen i den nya fabriken och upptäckte att det fanns styckningsrester i varje produktion som höll för hög kvalitet och smak för att slängas. 

 ”När man producerar jerky av hög kvalitet skapas det styckningsrester som inte ska kastas i soporna, eftersom de är av samma kvalitet som jerkyn själv. De är inte bara ätliga, men smakar till och med lika bra som våra jerkyprodukter. Så varför inte äta dem? ” ,säger RENJERs VD Alex Kirchmaier.

Trots god smak så skulle det eventuellt skapas ett mindre missnöje om man fick de minsta smulorna i sin jerkypåse, förklarar VD Alex Kirchmaier vidare. Därför är det alltid en kompromiss mellan att minimera avfall och kundnöjdhet. Som start-up ser RENJER det dock som sin skyldighet att ifrågasätta en sådan avvägning. I linje med teamets vision för ett både hållbart och högkvalitativt köttsnacks, tänkte de på andra innovativa sätt att eliminera avfall och säkerställa kvaliteten samtidigt. Slutsatsen var enkel men ändå utsökt.

Kunderna i RENJERs framgångsrika webbutik kommer nu att bli bortskämda med 4 nya unika produkter - ZERO WASTE Jerky Crumble - i 4 goda smaker (ren, hjort och två varianter av älg - såklart). Produkterna lanseras utan någon överdriven design, marknadsföring eller försäljningsinsatser och är exklusivt tillgängliga i RENJERs egen webbutik. Från och med nu kommer varje produktionsparti att innehålla en mycket begränsad mängd av dessa jerkysmulor - så länge lagret räcker.

”Unna dig själv samtidigt som du undviker matavfall - det är RENJERS ZERO WASTE Jerky Crumble”, avslutar Alex Kirchmaier stolt.

---

Corporate Communications Renjer Snacks AB Alex Kirchmaier Scheelevägen 15 SE-22363 Lund Tel.: +46700066174 E-Mail: alex@renjer.ky

Renjer Snacks AB is the world’s leading producer of wild game snacks. RENJER brings the rare and unique flavours of the North to consumers who value sustainable raw materials, taste and quality. www.renjer.ky. Facebook/Instagram: @renjer.ky

Bilder

Renjer Zero Waste Crumble jerky
Renjer Zero Waste Crumble jerky
Ladda ned bild

Om

Ideon Science Park
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
22363 Lund

+46 46 286 85 00https://ideon.se/

Ideon Science park har kommit att bli en plats där framstående innovationer skapas och spännande tillväxtbolag tar avstamp. Multinationella företag som Axis, Ericsson och Qlik härstammar från Ideon som grundades 1983 i samarbete med Lunds universitet. Flera av världens största innovationsbolag har utvecklingskontor eller samarbetsinvesteringar på området. På Ideon finns en unik mix av kompetenscentra, vilket är vår stora styrka i en värld där branscherna glider samman. Här finns också tillgång till laboratorier av högsta standard, vilket gör Ideon Science Park till en dynamisk tillväxt- och kunskapsmiljö för utvecklings- och forskningsbolag i världsklass. Ideon Science Park arbetar med fyra fokusområden; Future Transportation, Smart Cities, Connected Health och Smart Materials.

Följ Ideon Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ideon Science Park

SWEDEN ICT TAR VÅRA EKOSYSTEM UT I EUROPA - Ideon Science Park ett av Big Six17.11.2020 17:47:43 CETPressmeddelande

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig sektor i sin digitala transformation av processer, produkter och tjänster. Science Park-samarbetet Sweden ICT, där Ideon Science Park är en av sex science parks, är en plattform som stärker Sveriges position som ICT-nation – nu har Sweden ICT som en av femton svenska hubbar utsetts av Vinnova och Regeringskansliet att gå vidare till EU:s EDIH-urvalsprocess.

Med start igår: Ideon Coder Kids tredubblar till 300 barn och ungdomar när det nu går digitalt och samarbetar med fritidshem och skolor28.10.2020 09:03:08 CETPressmeddelande

Sedan 2017 arrangerar Ideon Science Park det populära Ideon Coder Kids på höstlovet. Hittills har det varit en hel dag med programmeringsaktiviteter för såväl nybörjare som mer erfarna kodare i åldern 8-12 år. 3 spännande nyheter för i år är att Ideon Coder Kids utökats till 3 dagar och blir digitalt, det finns för första gången ett Ideon Hackathon för ungdomar 13-15 år och projektet samarbetar i år med fritidshemmen i Lunds kommun och Staffanstorps kommun för åldersgruppen 8-10 år. Hittills är över 300 barn och ungdomar anmälda, vilket är en tredubbling jämfört med tidigare år.

Vinnarna är utsedda i Innovationstävlingen!31.8.2020 09:00:00 CESTPressmeddelande

Ideon Innovation har för andra året i rad tillsammans med samarbetspartners valt att synliggöra och ge utrymme åt nya innovatörer och främja deras tillträde till den stora marknad som Agenda 2030 innebär. Ideon Innovations innovationstävling har fokus på de globala målen och potentiella vinnare är entreprenörer med tidiga idéer som både har en stor affärspotential men också tydligt bidrar till en positiv förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum