Hyresgästföreningen Riksförbundet

Nya hyror förhandlade med Vänersborgsbostäder

Dela

Vänersborgsbostäder valde i början av året att stranda förhandlingen om nya hyror och söka central medling från Hyresmarknadskommittén (HMK). Detta i ett läge när Vänersborgsbostäder och Hyresgästföreningen stod långt ifrån varandra i förhandlingarna. Innan vi fått ett centralt medlingsbeslut från HMK valde bolaget ändå att sätta sig ned vid förhandlingsbordet igen och göra upp lokalt med Hyresgästföreningen.

Överenskommelsen är på i genomsnitt 4,48 procent men slår olika för olika delar av fastighetsbeståndet. Bakgrunden till bolaget ursprungliga höga krav om att få höja med 6,4 procent är allmänna kostnadsökningar. Hyreshöjningarna blir ovanligt höga i år på grund av kostnadsökningarna. Hyresgästföreningen är nöjda med att parterna har kunnat nå en kompromiss utan att blanda in HMK.

– Hyresgästföreningen välkomnade att Vänersborgsbostäder valde att återvände till förhandlingsbordet. Vi tycker att en lokal överenskommelse där parterna tar gemensamt ansvar för att hitta en rimlig avvägning vid förhandlingsbordet är bättre än en utdragen process med beslut från Stockholm och Hyresmarknadskommittén.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Sopha Fors, förhandlare
010-459 14 03

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
press.regionbask@hyresgastforeningen.se

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Kontakter

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum