Hyresgästföreningen Riksförbundet

Marie Linder trygghetsvandrar med Nooshi Dadgostar i Västra Frölunda 27 mars

Dela

Hyresgästföreningen fortsätter kraftsamla kring allas rätt till trygga bostadsområden och fortsätter under året att bjuda in våra folkvalda politiker till våra trygghetsvandringar. Onsdag 27 mars kommer Hyresgästföreningens förbundsordförande trygghetsvandra med Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar i Västra Frölunda.

Hyresgästföreningen trygghetsvandrar i Gottsunda. Foto Johannes Svensson.
Hyresgästföreningen trygghetsvandrar i Gottsunda. Foto Johannes Svensson.

Trygghetsfrågan berör alla oss hyresgäster och är en central fråga i Hyresgästföreningens verksamhet. Hyresgästföreningen fortsätter satsningen på allas rätt till trygga bostadsområden under 2024 och vi kommer under året bjuda in politiker till våra trygghetsvandringar. Onsdag 27 mars kommer Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder trygghetsvandra med Vänsterpartiet partiledare Nooshi Dadgostar i Västra Frölunda. Med på plats finns även företrädare för lokala hyresgästföreningar i området.

Det finns möjlighet för medlemmar ur presskåren att delta under trygghetsvandringen. För mer information kring tid och plats kontakta Hyresgästföreningens pressekreterare Gilda Romero: 072-549 11 55 eller gilda.romero@hyresgastforeningen.se  

Om Hela Sverige Trygghetsvandrar
I över 100 år har Hyresgästföreningen funnits i bostadsområden i hela landet för att göra dem bättre och tryggare för alla hyresgäster. Under november 2023 uppmanade vi våra grannar, det lokala föreningslivet och alla goda krafter i vårt samhälle att sluta upp och trygghetsvandra tillsammans med oss. Från norr till söder öppnade vi dörrarna till våra lokala hyresgästföreningar och genomförde över 100 trygghetsvandringar i hela landet. 

Kontakter

Bilder

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Gabriel Liljevall
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Gabriel Liljevall
Ladda ned bild

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Varma lägenheter när värmeböljan kommer17.5.2024 05:57:00 CEST | Pressmeddelande

Med sommarvärmen kommer höga inomhustemperaturer och varma lägenheter. Det skapar besvär för många, särskilt sårbara grupper som äldre och små barn. Många hyresgäster hör av sig till Hyresgästföreningen med frågor om hyresvärdens ansvar men också med frågor om vad man kan göra själv för att hålla nere temperaturerna inomhus. Hyresvärden har ett ansvar med det finns saker du själv kan göra för att hålla din lägenhet svalare.

Storbritannien – en bostadspolitik där marknaden fått styra14.5.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I en ny rapport, Vad kan svensk bostadspolitik lära av: Storbritannien, tittar Hyresgästföreningen närmre på hur bostadspolitiken är utformad i Storbritannien. Här har man privatiserat och avreglerat bostadsmarknaden mer än de flesta jämförbara länder och man har under en längre tid förskjutit maktförhållandet till fastighetsägarnas fördel. Det har lett till osäkra villkor, höga boendekostnader och i många fall en undermålig boendestandard.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye