Alecta

Nya ledamöter till Alecta Fastigheters styrelse

Dela

Alecta Fastigheters styrelse förstärks med två nya ledamöter, Kerstin Lindberg Göransson och Daniel Skoghäll.

Kerstin Lindberg Göransson och Daniel Skoghäll föreslås till styrelseledamöter i Alecta Fastigheter AB. De har båda lång erfarenhet från fastighetsbranschen med flera ledande befattningar bakom sig.

- Det är verkligen glädjande att Kerstin och Daniel har tackat ja. De har erfarenhet av vår bransch, kunskap av aktivt styrelsearbete och av arbete i företag med stark tillväxt. Olika kompetenser och gedigen kunskap kommer att stärka oss när vi nu bygger ett helt nytt fastighetsbolag, säger Axel Brändström, styrelseordförande Alecta Fastigheter AB.

- Den 1 januari i år bildades Alecta Fastigheter AB och vi är redan ett av Sveriges största fastighetsbolag. Vi har nu en spännande resa framför oss, målet är att dagens innehav värda 45 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren, fortsätter Axel Brändström.

Kerstin Lindberg Göransson är VD för Akademiska Hus och har tidigare haft ledande befattningar som bland annat Flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda flygplats, CFO och vVD på Telia IT Service. Nuvarande styrelseuppdrag innefattar Sveaskog och Hemnet. Hon har tidigare suttit i styrelserna för bland annat Tredje AP-fonden, Jernhusen, Grand Hotel, Strömma Sjöfart & Turism, Svensk Bilprovning och ACI (Association of European Airport Operators).

Daniel Skoghäll är arbetande styrelseordförande i Ikano Bostad och ledamot i styrelsen för Ikano Industry och Erikshjälpen. Tidigare ledande befattningar har varit bland annat VD för Ikano Fastigheter, Drott Bostad och han har tidigare suttit i styrelserna för bland annat IKEA Southeast Asia, Hemfosa och Fastighetsägarna Stockholm.

Alecta Fastigheter ABs styrelse består därmed av fem ledamöter:
Axel Brändström, ordförande Alecta Fastigheter och Chef Reala tillgångar Alecta
Magnus Billing, VD Alecta
Hans Sterte, Vice VD och Chef Kapitalförvaltning Alecta
Kerstin Lindberg Göransson, VD Akademiska Hus
Daniel Skoghäll, Styrelseordförande Ikano Bostad

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kerstin Lindberg Göransson
Kerstin Lindberg Göransson
Ladda ned bild
Daniel Skoghäll
Daniel Skoghäll
Ladda ned bild

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 76 16 43 959http://www.alecta.se

Om Alecta Fastigheter AB

Nu skapas ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter AB. Från start,1 januari 2021, är det ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 45 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

Tre internationella priser till Alecta4.12.2020 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag offentliggjordes vinnarna i tävlingen IPE Awards, även kallat pensionsbranschens Oscarsgala. Som första svensk tilldelades Magnus Billing ett av galans finaste pris – Pension Fund Leader of the Year Award. Alecta belönades även i kategorien Innovation för sitt banbrytande arbete tillsammans med den holländska pensionsförvaltaren PGGM. Samarbetet mellan Alecta och PGGM prisades även tidigare under hösten av den ansedda tidningen Structured Credit Investor med utmärkelsen Investor of the year.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum