Stockholms stad

Nya större betonglejon placerades ut på Drottninggatan

Dela

Stockholms stad har nu placerat ut de första större betonglejonen på Drottninggatan. De är cirka fyra gånger så tunga som de betonglejon som finns på Drottninggatan sedan tidigare, och har placerats ut för att öka säkerheten på platsen.

Dessa tyngre betonglejon har tagits fram för att kunna stå emot större krafter samtidigt som de ska passa in i gatumiljön. De ska användas för att begränsa framkomligheten och därmed höja säkerheten på Drottninggatan.

De fyra första större lejonen placerades ut på Drottninggatan natten till torsdag den 22 mars. Totalt har 20 större lejon beställts.

De nya lejonen väger cirka fyra ton, jämfört med de vanliga som väger cirka 900 kilo. De större lejonen har en mankhöjd på cirka en meter. Lejonen är designade av konstnären Anders Årfelt och har gjutits på Gotland.

– Vi fick i uppdrag att ta fram större lejon för att ha bättre hinder i syfte att försvåra en passage av ett tyngre fordon, säger Elisabeth Rosenquist Saidac, stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad.

– Vi är jättenöjda med slutresultatet. Det här är en större variant av de lejon vi redan har. Det här är ett lite myndigare lejon som verkligen kommer att passa i vår gatumiljö, säger Elisabeth.

 

Mer information:

Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret, Stockholms stad;
08-508 262 82, erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum