Stockholms stad

Nya större betonglejon placerades ut på Drottninggatan

Dela

Stockholms stad har nu placerat ut de första större betonglejonen på Drottninggatan. De är cirka fyra gånger så tunga som de betonglejon som finns på Drottninggatan sedan tidigare, och har placerats ut för att öka säkerheten på platsen.

Dessa tyngre betonglejon har tagits fram för att kunna stå emot större krafter samtidigt som de ska passa in i gatumiljön. De ska användas för att begränsa framkomligheten och därmed höja säkerheten på Drottninggatan.

De fyra första större lejonen placerades ut på Drottninggatan natten till torsdag den 22 mars. Totalt har 20 större lejon beställts.

De nya lejonen väger cirka fyra ton, jämfört med de vanliga som väger cirka 900 kilo. De större lejonen har en mankhöjd på cirka en meter. Lejonen är designade av konstnären Anders Årfelt och har gjutits på Gotland.

– Vi fick i uppdrag att ta fram större lejon för att ha bättre hinder i syfte att försvåra en passage av ett tyngre fordon, säger Elisabeth Rosenquist Saidac, stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad.

– Vi är jättenöjda med slutresultatet. Det här är en större variant av de lejon vi redan har. Det här är ett lite myndigare lejon som verkligen kommer att passa i vår gatumiljö, säger Elisabeth.

 

Mer information:

Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret, Stockholms stad;
08-508 262 82, erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum