Stockholms stad

Nyanlända elever, artisten som älskade fritis och första tiden som lärare

Dela
Ett nytt avsnitt av Skolpodden i Stockholm finns ute nu. Liz Berg på START Stockholm berättar om arbetet med nyanlända elever. Artisten Lova pratar om sin skoltid. De hyllade lärarna i panelen blickar tillbaka och pratar bland annat om kex, saft och att det inte är helt fel att göra fel.
Skolpodden i Stockholm
Skolpodden i Stockholm

Skolpodden i Stockholm finns här. Poddvärd är Björn Fridlund som arbetar på Mariehällsskolan.

Avsnitt tre innehåller dessa delar: 

  • Nyanlända elever. Hur går det till när flyktingelever ska få en snabb väg in i skolan? Liz Berg berättar om START Stockholm och mottagandet av barn och unga i Stockholms skolor. Cirka 30 sekunder in.
  • Lärarpanelen om att vara ny som lärare. Hur är det att vara ny på jobbet? Tre lärare som alla fått utmärkelsen ”Årets lärare” medverkar i panelen. Lyssna till Anna Bergqvist, Blackebergs gymnasium, Fredrik Bring, Solbergaskolan, och Anna Rydberg, Husbygårdsskolan. Cirka 7 minuter in. 
  • Min skoltid med artisten Lova Sönnerbo. ”Jag älskade att vara på fritis”, säger Lova, artist med hits som You Me and The Silence och Lonely ones. Cirka 16 minuter in.

Bakgrund 

"Skolpodden i Stockholm" bygger vidare på utbildningsförvaltningen och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. 

Avsnitt 1. Allt börjar med skolan

Avsnitt 2: Rörelse, betyg och skolministern  

På webbplatsen Pedagog Stockholm finns mer information om podden.  

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Skolpodden i Stockholm
Skolpodden i Stockholm
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tunnel under Rinkebysvängen vid Knutbyskolan i Rinkeby invigd tillsammans med skolans elever31.3.2023 15:51:48 CEST | Pressmeddelande

Idag fredag 31 mars invigdes den nyrenoverade, tryggare och snyggare tunneln under Rinkebysvängen vid Knutbyskolan i Rinkeby. Tunneln är en av de många tunnlar runt om i Stockholm som renoverats och utsmyckats för att bli tryggare och mer inbjudande platser. Barn från Knutbuskolan som varit med och tagit fram utsmyckningen i tunneln deltog också i invigningen.

Kulturnatt Stockholm – större och senare än någonsin28.3.2023 12:01:40 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 22 april är det dags för Kulturnatt i Stockholm när 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Kulturnatten pågår 18.00 till 24.00 över hela staden. För alla nattugglor fortsätter dessutom Kulturnatten ända till klockan 02.00 på Skeppsholmen. Där kan besökare bland annat se queera dansföreställningar, kliva ombord på skepp, höra skräckhistorier för vuxna, dansa silent disco, sjunga karaoke, besöka mongoliska jurtor, förkovra sig i k-pop och TV-spel eller lyssna på poesi och dricka drinkar – allt med fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum