Norrköpings kommun

Nyårspromenad på egen hand i år igen

Dela

Den pågående pandemin gör för andra året i rad att nyårspromenden inte kan genomföras på traditionellt sätt. Precis som 2020 ställs inte promenaden in utan ställs om.

Foto: Fredrik Schlyter.
Foto: Fredrik Schlyter.

– Nyårspromenaden är oerhört uppskattad av norrköpingsborna, det är en folkkär tradition som lockar många besökare varje år. Vår förhoppning var att kunna genomföra Nyårspromenaden traditionellt i år men med anledning av den ökade smittspridningen behöver vi ha ett annat upplägg och väljer att för andra året i rad genomföra arrangemanget i en lite annan form, säger evenemangssamordnare Carita Nord Isgren.

1999 genomfördes den allra första nyårspromenaden i Norrköping och evenemanget har blivit en kär tradition för många Norrköpingsbor och besökare. Precis som förra året gör den pågående pandemin arr arrangemanget får genomföras i en lite annan form än vanligt.

Promenadsugna besökare rekommenderas istället att gå Norrköping Light festivals vackra och upplysta slinga, någon gång under jul- och nyårshelgerna. Eller att på nyårsafton promenera en egen rutt med hänsynsfullt avstånd till andra nyårsfirare.

Årets nyårstalare Charbel Gabro, hälsar välkommen digitalt från Grytstorget och kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam önskar Gott Nytt År digitalt från Tyska Torget. På Tyska Torget sjunger också Vanna Mantefors Happy New Year, även det digitalt. Vintertorget är öppet för mysig skridskoåkning och grillen är tänd. Tal och sång finns att lyssna på mellan klockan 15:00 och 18:30 på nyårsafton.

– Det hade varit fantastisk att kunna avsluta året med en traditionell nyårspromenad efter ett annorlunda och utmanande år. Men vi såg förra året att det gick att genomföra promenaden på egen hand och på och på respektfullt avstånd till andra, säger Maria Sayeler Behnam, kommunfullmäktiges ordförande (S).

Årets nyårstalare 2021:
Charbel Gabro, är föreläsaren som älskar att beröra – och utmana vår tankevärld. Charbel har många års erfarenhet av att arbeta med frågor kring mångfald, inkludering och ungdomar från utsatta områden för att bygga broar i vårt land. Han är uppväxt i Norrköping, arbetat hårt och är ett levande bevis på att ingenting är omöjligt. Idag är Charbel en prisad föreläsare och en förebild för många. 

Även julgransplundringen som brukar hållas den 13 januari, kommer att ställas in på grund av rådande pandemi.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 20 60, 011-15 50 15

Charbel Gabro
Titel: föreläsare, årets nyårstalare
Telefon: 070-750 80 58

Maria Sayeler Behnam
Titel: kommunfullmäktiges ordförande (S)
Telefon: 070 246 256 00

________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Foto: Fredrik Schlyter.
Foto: Fredrik Schlyter.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum