Norrköpings kommun

Nyårspromenad på egen hand i år

Dela

Den folkkära traditionen med nyårspromenaden ställer om i år. Under 20 år har nyårspromenaden varit uppskattad med tal och gemensam vandring och lockat drygt 40 000 besökare. Med anledning av de skärpta restriktionerna är det i år inte möjligt att genomföra nyårspromenaden.

Norrköping Light festival. Foto: Fredrik Schlyter
Norrköping Light festival. Foto: Fredrik Schlyter

I stället rekommenderas promenadsugna besökare att gå Norrköping Light festivals vackra och upplysta slinga, någon gång under jul- och nyårshelgerna. Eller att på nyårsafton promenera en egen rutt med hänsynsfullt avstånd till andra nyårsfirare.
– Nyårspromenaden är oerhört uppskattad av norrköpingsborna, det är en folkkär tradition som lockar många besökare varje år. Det är såklart jättetråkigt att behöva ställa in men vi behöver följa de råd och restriktioner som gäller och hjälpas åt i detta. Vi blickar framåt och ser fram emot att förhoppningsvis kunna ta nya tag 2021, säger Carita Nord isgren, evenemangssamordnare, kultur- och fritidskontoret.  


På nyårsafton kommer en nyårshälsning att publiceras på Norrköpings kommuns webbsida och facebooksida där Irma Görtz (S), 1e vice ordförande i kommunfullmäktige, håller tal.
– Alla har vi fått göra stora uppoffringar i år genom att avstå från det vi tycker om och från dem vi håller kära. Nyårspromenaden hade varit ett vackert avslut på ett utmanande år. Men i svåra tider måste man ställa om. I år får en promenad i vår vackra kommun på egen hand, kanske med en vän eller familjemedlem i luren, och på omtänksamt avstånd, representera nyårspromenaden och ett ljusare 2021, säger Irma Görtz (S).


Även julgransplundringen som brukar hållas den 13 januari, kommer att ställas in på grund av rådande pandemi.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 50 15

_________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Norrköping Light festival. Foto: Fredrik Schlyter
Norrköping Light festival. Foto: Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum