Trafik och Samhälle

Nytt busslinjenät i Enköping godkänt av Region Uppsala och kommunfullmäktige i Enköping.

Dela

Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden beslöt på vårens sista möte i måndags att godkänna den överenskommelse som tecknats mellan Region Uppsala och Enköpings kommun avseende stadsbusslinjenät i Enköping.

Överenskommelsen är framtagen i samverkan med Enköpings kommun och har beretts i en gemensam styrgrupp. Överenskommelsen har dessutom förankrats politiskt inom båda organisationerna.

-          Med det nya busslinjenätet får Enköping ett busslinjenät som är lätt att resa med och som är anpassat efter en växande stad. Målet är att resandet med kollektivtrafiken i Enköpings stad ska dubbleras, utan att det sker på bekostnad av gående eller cyklister, säger Johan Örjes (C), ordförande i Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Kommunfullmäktige i Enköping godkände den gemensamma överenskommelsen i förra veckan och arbetet med det nya busslinjenätet kan nu påbörjas. Det nya busslinjenätet ska göra det tydligare och enklare för Enköpingsborna att välja bussen.

-       Det känns skönt att överenskommelsen blivit godkänd från alla parter. Nu ska vi bara se till att kavla upp ärmarna och påbörja arbetet. Vi har en tajt tidsplan att hålla oss till, vår ambition är att genomföra det här arbetet så bra som möjligt med så lite störningar för Enköpingsborna som vi kan, säger Jörgen Wihlner, park och gatuchef i Enköpings kommun.”

Det nya stadsbusslinjenätet bygger i korthet på att stadstrafikens tre linjer samlas vid Gustav Adolfs plan för byten inom stadstrafiken och vid resecentrum för byten till regiontrafiken. Målet är att det ska vara klart till juni 2022. 

För mer information

Johan Örjes (C), ordförande Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden, johan.orjes@regionuppsala.se

Oscar Forss, chef för trafikenheten. oscar.forss@enkoping.se

Länkar

Om

Trafik och Samhälle
Trafik och Samhällehttps://www.ul.se/

Trafik och samhälle utvecklar och bedriver hållbara transporter inom ett växande Uppsala län. All buss- och tågtrafik som körs under varumärket UL är upphandlad. Totalt används ca 450 bussar och 14 tåg.

Följ Trafik och Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum