Norrköpings kommun

Nytt digitalt system för lokalbokning och bidragsansökan

Dela

Nu blir det enklare för föreningar i Norrköpings kommun att boka lokaler och söka föreningsbidrag. Den 1 oktober går kultur- och fritidskontoret över till ett nytt digitalt boknings- och bidragssystem.

Intresset för att boka kommunala lokaler i Norrköping är stort. Det finns cirka 80 kommunala anläggningar att hyra och kultur- och fritidskontoret har årligen kontakt med cirka 400 föreningar och 1 000 privatpersoner och företag som regelbundet hyr lokal. Det webbaserade boknings- och bidragssystemet Interbook GO förenklar processen för både den som vill hyra och för handläggarna.

– Vi ser många fördelar och vinster med det nya systemet. Framförallt blir det enklare för användarna och även för oss, vilket gör det mer kostnadseffektivt, säger Viktor Månsson, enhetschef för enheten anläggningar och uthyrning på kultur- och fritidskontoret.

Kultur- och fritidskontoret handlägger ansökningar från mer än 200 föreningar årligen och fördelar bidrag ur cirka 20 olika bidragsformer. Från årsskiftet kommer alla bidrag att sökas via det nya boknings- och bidragssystemet Interbook Go, som nås via kommunens hemsida. I det webbaserade systemet finns även ett nytt föreningsregister, där föreningarna själva kan uppdatera sina uppgifter.

– För oss blir det en ny och bra kanal för kommunikationen med våra föreningar. Nu kan vi snabbt och enkelt gå ut med olika typer av information till föreningslivet, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för enheten kultur, event och fritid på kultur- och fritidskontoret.

Inför lanseringen av det nya systemet kommer kultur- och fritidskontoret att anordna informationskvällar för föreningslivet i Idrottens Hus i Klockaretorpet. Informationstillfällen genomförs den 26 september, 2 oktober och 8 oktober klockan 18-20.

Kontakt:
Viktor Månsson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 34 40

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 08

_____________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011–15 12 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum