Vänsterpartiet Skåne

Nytt regionråd valt för växande Vänsterpartiet i Skåne

Dela

Under dagen har Vänsterpartiet Skånes partiföreningar samlats för att välja sina företrädare till uppdrag i Region Skåne. Alexandra Thomasson, 43 år från Malmö, valdes till nytt regionråd och gruppledare för partiet som tog två nya platser regionfullmäktige och växer både regionalt, kommunalt och medlemsmässigt i Skåne.

- Jag känner mig ärad och taggad inför uppdraget, säger Alexandra. Jag ser fram emot att driva en stark vänsterpolitik tillsammans med vår nyvalda regiongrupp som består av så många kompetenta personer! Det är tydligt att det är många skåningar som vill ha en politik som ser till alla invånares behov, som vill se en jämlik sjukvård och en rättvis grön samhällsomställning. Det är vad vi kommer att arbeta för i det regionala arbetet, säger hon.

Alexandra har suttit i Vänsterpartiets regiongrupp under den gångna mandatperioden, och kommer närmast från en tjänst på Malmö Universitet som folkhälsovetare.

- Vänsterpartiet har länge drivit på för det förebyggande arbetet inom hälsa, och att se vilka förutsättningar som krävs för att människor kan må bra och leva goda liv i vår region. Det rör mycket mer än bara sjukvården, som snarare skulle behöva komma närmare invånarna och kunna möta dem där de är. Det perspektivet har jag också med mig och tar med mig in i gruppens arbete.

Sara Svensson, tidigare regionråd och gruppledare, meddelade inför valåret att hon inte kandiderar för uppdraget. Hon fortsätter att vara en del av Vänsterpartiets regiongrupp och ledamot i regionfullmäktige som fritidspolitiker.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V om budgetbesvikelsen: ”De drar åt svångremmen för vården men höjer sina egna löner”20.12.2022 12:30:12 CET | Pressmeddelande

Förra veckan antogs en ny budget för Region Skåne. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna drev igenom sin budgetmotion som i oktober beskrevs som präglad av ”En långsiktigt god ekonomisk hushållning, ansvarstagande och nyktra beslut” (Sydsvenskan 26/10). Ett av de så kallat nyktra besluten har varit att hålla nere löner för de sjukvårdsanställda och spara in på regional administration, samtidigt som man höjt lönerna för politiker och politiska tjänstemän.

V förbättrar färdtjänsten – lösning i sikte för invånare i gränskommuner11.11.2022 12:13:16 CET | Pressmeddelande

På både regional och kommunal nivå har Vänsterpartiet drivit frågan om att förändra reglerna för färdtjänst. Det nuvarande systemet har gjort det svårt för färdtjänstresenärerna att korsa Skånes gränser, vilket ställer till det för de som bor nära en regiongräns. Nu skall en förändring med sikte på att göra det möjligt att resa till angränsande län med den vanliga färdtjänsten snabbutredas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum