Cloetta Sverige AB

Nytt rekord - svenskarna äter mer än 30 skumtomtar per person!

Dela
De mjuka, fluffiga skumtomtarna gör Cloetta Juleskum till något av en självklarhet i mångas julfirande. Cloetta började tillverka skum till jul redan 1934, men det dröjde till 1960-talet innan produkterna började likna de skumtomtar som säljs idag. Under förra säsongen såldes över 2 000 ton Juleskum i Sverige, vilket motsvarar ca 330 miljoner Juleskumnissar – mer än 30 skumtomtar per svensk!

Förutom ”original-tomten” erbjuder Cloetta Juleskum även Juleskum Granar med en kombination av vaniljskum och härlig fruktgelé. Vill du ha en munsbit i farten är Julenissen perfekt - en extra stor skumtomte som ger en rejäl portion julstämning.

Varje år kommer dessutom ett årgångsskum på tillfälligt besök, i år är det Juleskum Cola med en fräsch, läskande smak som man bara vill ha mer och mer av.

Och du har väl inte missat Plopp Juleskum med krämig fyllning - en spännande kombination av len mjölkchoklad och smaken av mumsiga skumtomtar från Juleskum. Nu med uppdaterat recept och ännu godare smak. Ingen jul utan Juleskum!

Mer information
Vill du veta mer om Cloetta Juleskum är du välkommen att kontakta Senior Brand Manager, se kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm.

Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

Fruktiga och färgsprakande vårnyheter från CandyKing!15.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Väntan är över! Nu kan vi äntligen avslöja årets efterlängtade vårnyheter hos CandyKing. Tio smarriga nyheter intar hyllan och förhöjer din påse eller kopp i vår. Chokladälskaren får inte missa den lyxiga Apelsintryffeln eller Tupla Mini. Andra nyheter att spana in är den fräscha Äppleflaskan, supersalta Sisu Salty Salmiak och Ahlgrens Gröna Bilar i XL formatet ”Limousiner”. Från och med vecka 9 finns alla nyheterna att plocka i butik, varav tre exklusivt bara hos CandyKing.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum