SRI

Nytt samarbete mellan bransch-utmanare skapar säkerhet inom rekrytering i flera steg

Dela

Det är vida känt att felrekryteringar kostar mycket pengar och kan bidra till bland annat otrygga arbetsplatser. Samtidigt blir det allt svårare för arbetsgivare att rekrytera ”rätt” när större delen av rekryteringsprocessen nu ofta måste skötas på distans – något som har resulterat i en ökad digitaliseringstakt bland svenska arbetsgivare. Alva Labs och SRI är två svenska företag som under flera år utmanat normer och befintliga arbetssätt i sina respektive branscher. Genom ett nytt strategiskt samarbete vill de ge svenska arbetsgivare bättre förutsättningar för ökad säkerhet genom hela rekryteringsprocessen.

Samarbetet mellan Alva Labs och SRI grundar sig i de många likheter som finns mellan bolagen och syftar till att göra det lättare för arbetsgivare att dra fördel av båda bolagens tjänster.

”Vi har själva testat Alva Labs tjänster när vi behövt rekrytera fler analytiker till SRI. Då analytikern är en nyckelposition för oss är det vitalt att vi hittar klockrena personlighetsmatchningar. Där är Alva Labs verktyg oslagbart. I kombination med våra egna verktyg för bakgrundskontroller och digital referenstagning har både vi själva och våra gemensamma kunder snabbt kunnat samla in tillräckligt med underlag för att vara säker på att man både hittat de bästa kandidaterna för både jobbet och organisationen samtidigt som man kan känna sig trygg med kandidaternas bakgrund,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Alva Labs har under de senaste åren närmast revolutionerat marknaden för personlighetstestning med sina verktyg för psykometriska tester som kombinerats med AI, maskininlärning och användarvänliga digitala gränssnitt som kan integreras i befintliga rekryteringsverktyg.

SRI har, med säkerhet och rekrytering i sitt DNA, gjort en liknande resa. Under de senaste fyra åren har man utmanat befintliga standarder och utvecklat nya digitala metoder för att arbeta med kvalitativa bakgrundskontroller och digital referenstagning. Dessa metoder har resulterat i bättre beslutsunderlag så väl som nya möjligheter för HR- och säkerhetsfunktioner att mötas och samverka.

”Vi på Alva Labs förstår vikten av att rekrytera rätt och att rekrytera säkert. Vår egen tjänst har blivit ett viktigt verktyg för många svenska arbetsgivare, men för att kunna rekrytera säkert så krävs det så klart fler insatser i en rekryteringsprocess. SRI har gått parallellt med oss under de senaste fyra åren och utvecklat sin tjänst. De har utvecklat en imponerande digital tjänst och har ett högt förtroende i branschen. Jag både tror och hoppas att våra gemensamma kunder kommer att uppskatta att vi nu hjälps åt att utmana tillsammans,” säger Sofia Palmelius Kolga, Head of Sales and Customer Success på Alva Labs.

”Vi ser tydliga synergier mellan våra bolag både när det gäller kundnytta och var våra tjänster passar in i arbetsgivarens verktygslåda, men även hur våra båda bolag utmanar branschen. Genom vårt nya samarbete kan vi hjälpa fler arbetsgivare att både digitalisera viktiga delar av sina rekryteringsprocesser och samtidigt skapa säkerhet i flera steg,” avslutar Johan Hasslert.


För mer information:

Johan Hasslert, SRI
Tel: 070-480 35 48
E-post: johan@sri.se

Sofia Palmelius Kolga, Alva Labs
Tel: 070-896 32 94
E-post: sofia@alvalabs.io

 

Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)
Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontrollerdigital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen.

Om Alva Labs
Alva Labs unika plattform för kandidatutvärdering hjälper företag att bygga sina organisationer med rätt person på rätt plats. Genom kombinationen av banbrytande psykometri, data science och laserfokus på kandidatupplevelsen blir datadriven rekrytering möjligt på riktigt. Plattformen är byggd för att möjliggöra skalbarhet och automatisering genom smidiga ATS-integrationer, automatisk teståterkoppling och oöverträffad användarvänlighet. Genom sitt stora fokus på kandidatupplevelsen representerar Alva nästa generations talangcentrerade assessment. 

Med Alva kan rekryteringsteam arbeta med evidensbaserade personlighets- och logiktest, och med scorecards för strukturerade intervjuer. Genom att koppla assessmentdata till faktisk arbetsprestation siktar Alva dessutom på att hjälpa sina kunder att stänga feedbackloopen i rekrytering en gång för alla.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SRI
SRI
Sveavägen 88
11359 Stockholm

https://sri.se

Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontroller, digital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen.

Följ SRI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SRI

Tidigare MUST-chefen Stefan Kristiansson till SRI: ”En tydlig målsättning om att bidra till Sveriges säkerhet”6.5.2021 10:41:29 CEST | Pressmeddelande

Stefan Kristiansson, tidigare chef för MUST (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten) är den senaste i raden av säkerhetsexperter att ansluta sig till det snabbväxande svenska säkerhetskonsultbolaget SRI. Kristiansson värvas som strategisk rådgivare med fokus på att hjälpa strategiskt viktiga organisationer med betydande skyddsvärden att utveckla sitt systematiska säkerhetsarbete.

Unik digital föreläsningsserie tar sikte på att höja säkerhetskompetensen i svenska organisationer12.4.2021 14:18:02 CEST | Pressmeddelande

Behovet av kompetenshöjande insatser inom säkerhetsområdet är stort i svenska organisationer, inte minst inom de tusentals organisationer som lyder under Säkerhetsskyddslagen. Inrikesminister Mikael Damberg presenterade nyligen en ny lagrådsremiss som innebär en skärpning av lagen och Säkerhetspolisen kommunicerar i sin årsberättelse att det även fortsatt finns ett förhöjt hot mot Sverige. För att bidra till att höja kompetensnivån såväl som säkerhetsmedvetandet i svenska organisationer skapar svenska säkerhetskonsultbolaget SRI nu en unik digital föreläsningsserie i 10 delar och har knutit till sig flera av landets mest erfarna säkerhetsprofiler som talare.

Sveriges ledande terror- och säkerhetsexperter Jörgen Holmlund och Hans Brun till säkerhetskonsultbolaget SRI10.2.2021 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Det försämrade säkerhetspolitiska läget i Sverige och världen skapar gynnsamma klimat för terrornätverk, organiserad brottslighet och statsaktörer. I en artikel i Dagens Industri framgår det att hela 37% av de individer som kartlagts inom svensk organiserad brottslighet har bolagsengagemang. Kostnaden för att hantera den här typen av kriminalitet har ökat till 100 miljarder SEK årligen. Detta ställer nya och högre krav på svenska arbetsgivare för att minimera risken för säkerhetshot mot organisationen och för att trygga personalens säkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum