Linköpings kommun

Nytt skolsamarbete ska minska sexuella trakasserier

Dela

För att minska sexuella kränkningar och övergrepp inleder Linköpings kommun ett samarbete med Novahuset. Det ska riktas till alla mellanstadie- och högstadieskolor i kommunen.

Sexuella övergrepp och kränkningar är ett samhällsproblem sedan lång tid tillbaka. För att komma till bukt med dem inleder Linköpings kommun nu ett utökat samarbete med Novahuset. Novahuset är en ideell förening som erbjuder stöd och rådgivning i frågor som sexuella övergrepp, jämställdhet, relationer med mera.  

– Ska vi minska problemen med sexuella kränkningar behöver vi göra mer. Samarbetet med Novahuset är ett viktigt steg ditåt, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Novahuset har redan idag samarbeten med några av kommunens grundskolor. Det utökade samarbetet innebär att alla mellan- och högstadieskolor i kommunen ska kunna ta del av det. Exakt hur samarbetet ska gå till utformas av Novahuset och den aktuella skolan.

– Alla elever och vuxna behöver kunskap om sexuella övergrepp och kränkningar. Det är bara så vi kan komma åt problemet, säger Jakob Björneke (S). 

Kommunen bidrar med 170 000 kronor exklusive moms. Novahuset bidrar med en projektledare på 60 procent.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum