Porsche Carrera Cup Scandinavia

Ola Nilsson firade 35 med säsongens första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela
I torsdags fyllde Ola Nilsson 35 år. I dag firade skåningen med att vinna det inledande racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen Motorsenter i Norge. – Grymt. Jag är så himla glad, log Nilsson som vann racet före Lukas Sundahl och Marcus Annervi.
Ola Nilsson. Foto: Armin Hadzic

Efter ett starkt kval förvaltade Ola Nilsson pole position och tog sin första seger för säsongen. Han ledde från första till sista metern, men hade hela tiden mästerskapsledande Lukas Sundahl strax bakom sig.

– Det var ett tufft race. Lukas är snabb så det gäller att inte göra några misstag, sa Nilsson.

Det gjorde han heller inte. Mtceh Competition-föraren höll huvudet kallt och fick kliva upp överst på pallen efter målgång.

Tack vare fullpoängare avancerade Ola Nilsson till tredje plats i mästerskapet.

Lukas Sundahl är aldrig nöjd med något annat än seger, men tyckte att andraplatsen ändå var rätt okey.

– Som racet utvecklade sig var det bara att åka med och ta poäng på de andra, sa han och menade då i första hand Emil Persson och Hampus Ericsson, som Sundahl hade närmast efter sig i tabelltoppen inför tävlingen i Norge.

Persson, som gjorde ett mindre bra kval, fick nöja sig med sjätte plats och Ericsson slutade fyra.

– Så jag ryckte i mästerskapet och det är ju bra, konstaterade Sundahl.

Trea slutade Marcus Annervi, som tog sin första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia senast i Karlskoga. Pallplatsen var hans 60:e i racingkarriären.

– Däcken gick lite varma i slutet vilket gjorde att jag inte kunde hänga med duon där framme, sa Annervi, som dock höll undan för Ericsson, som i sin tur jagades av norrmannen, femteplacerade Dennis Hauger.

I Porsche Approved Cup – klassen i klassen för förare med Porsche 911 GT3 Cup (991 II) – tog Hannes Morin målflagg som etta, men på grund av en felaktig start tilldelades han fem sekunders tidstillägg och föll till tredje plats. Vann gjorde Christoffer Bergström som i likhet med Ola Nilsson tog säsongens första seger.

– En riktig körseger, log Bergström som även fick sällskap av klassledande Andreas Ahlberg på pallen.

Ola Nilsson före Lukas Sundahl. Foto: Armin Hadzic
Prispallen Porsche Carrera Cup Scandinavia. Fr.v: Lukas Sundahl, Ola Nilsson, Marcus Annervi. Foto: Armin Hadzic
Marcus Annervi. Foto: Armin Hadzic
Christoffer Bergström. Foto: Armin Hadzic
Andreas Ahlberg. Foto: Armin Hadzic
Hannes Morin. Foto: Armin Hadzic
Starten Race 1. Foto: Armin Hadzic

Om

Porsche Carrera Cup Scandinavia startades år 2004 och är Porsches officiella Carrera Cup-mästerskap i Skandinavien. Mästerskapet drivs av Porsche Sverige i samarbete med Porsche Motorsport.

Förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 kör Porsche 911 GT3 Cup (992) eller Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Den sistnämnda modellen har också en egen klass i mästerskapet: Porsche Approved Cup.

2022 års mästerskap, som är det 19:e i ordningen, omfattar sex deltävlingar – fem i Sverige och en i Norge – och 14 race. Premiären körs på Scandinavian Raceway i Anderstorp 13-14 maj och finalen på Mantorp Park 30 september-1 oktober.

Sedan starten 2004 har Lukas Sundahl, som är regerande mästare, vunnit Porsche Carrera Cup Scandinavia fyra gånger. Tre titlar har Robin Rudholm, Jocke Mangs och Johan Kristoffersson.

Följ Porsche Carrera Cup Scandinavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche Carrera Cup Scandinavia

Ola Nilsson ny Porsche Carrera Cup-mästare efter finaldrama på Mantorp Park23.9.2023 19:47:04 CEST | Pressmeddelande

Den 20:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia är över. Den fick ett dramatiskt och publikfriande slut på Mantorp Park. Inför närmare 10.000 åskådare bröt Ola Nilsson Lukas Sundahls fem år långa segersvit och erövrade på köpet SM-guldet för GT-bilar – Helt sjukt! Jag är så himla glad, sa Nilsson och avslöjade att han inte kommer att försvara sin titel kommande säsong. Då ska försäljningschefen på Porsche Center Malmö ta hand om sin familj och sälja bilar.

Förartrio i titelkamp när Porsche Carrera Cup Scandinavia ska avgöras21.9.2023 14:12:00 CEST | Pressmeddelande

Lukas Sundahl, Hampus Ericsson eller Ola Nilsson? Vem vinner Porsche Carrera Cup Scandinavia och SM-guldet i GT-racing på Mantorp Park på lördag? Femfaldige mästaren Lukas Sundahl toppar tabellen och har bäst utgångsläge, men Ericsson och Nilsson är mer än segersugna. Räkna med en spännande, oviss och dramatisk upplösning på den 20:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Kan Ericsson erövra Porsche Carrera Cup-titel med Sundahls guldmetod?6.9.2023 10:23:35 CEST | Pressmeddelande

Snabb och stabil körning i kombination med en klok strategi och ett vägvinnande teamarbete. Där har ni receptet som tagit Lukas Sundahl till fem raka titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu utmanas mästaren av Hampus Ericsson vars taktik hittills den här säsongen varit: snabb och stabil körning i kombination med en klok strategi och ett vägvinnande teamarbete. Ska Ericsson lyckas besegra Sundahl med mästarens egen guldmetod?

Hampus Ericsson i Porsche Carrera Cup-topp efter händelserikt Kanonlopp19.8.2023 19:41:30 CEST | Pressmeddelande

Hampus Ericsson lyckades bäst när Porsche Carrera Cup Scandinavia gästade klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena i Karlskoga. 21-åringen från Kumla vann det inledande racet och slutade tvåa i det andra, en prestation som innebar att han gick om och förbi femfaldige mästaren Lukas Sundahl i tabelltoppen med två deltävlingar kvar. – Att åka här ifrån i mästerskapsledning var planen, log en belåten Ericsson efteråt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.