Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

OLW-snacks till Bräckboden i Kungälv

Dela

Nu breddar Orkla Confectionery & Snacks Sverige sitt sortiment i Bräckboden och börjar sälja snacks från OLW. Ett initiativ som främst syftar till att minska matsvinnet, men också för att bidra till fredagsmys även i Bräckboden.

I Bräckboden säljer bolaget produkter som, av olika skäl, klassificerats som bräck – Göteborgs kex populära kakor med små skavanker till förmånligt pris. Detta innebär, att sortimentet kan växla starkt från gång till gång och Bräckboden är därför ingen fullsortimentsbutik för Bageriets produkter. Nu breddas sortimentet och snacks från OLW tas in.

- För oss handlar det om att minska matsvinnet genom att sälja funktionella varor, som annars skulle slängas. Då vi även har OLW i vår portfölj känns det helt rätt att börja sälja snacks i Bräckboden, säger Stina Petrini CSR- och Kommunikationschef på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Bräckboden, med över 400 000 besökare per år, är ett av Kungälvs största turistmål.

Samtidigt passar bageriet på att baka sina populära Baddare igen.

Kontakter

Bilder

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är marknadsledare inom kex och snacks med välkända och starka varumärken inom respektive kategori. Bolaget har 600 medarbetare och en omsättning på över en miljard. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets anläggningar finns i Filipstad, Kungälv och Nöbbelöv. Bolagets portfölj omfattar många av Sveriges mest älskade varumärken, som till exempel OLW, Naturchips, cheez doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Brago med flera. Sedan 2017 ingår även lakritsvarumärket Panda i Orkla Confectionery & Snacks Sveriges portfölj.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige ingår i den norska börsnoterade Orkla-koncernen. 2015 hade koncernen en omsättning på 33 miljarder norska kronor.

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum