Norrköpings kommun

Omorganisation och flytt av hemtjänstenhet

Dela

Vård- och omsorgskontoret kommer att flytta Bygdevägens hemtjänst på Vikbolandet till Timmermansgatan i centrala Norrköping. Detta för att kunna erbjuda enhetens hemtjänsttagare den service de har rätt till.

Arbetsgivaren anser att en flytt av Bygdevägens hemtjänst till Timmermansgatan, ger verksamheten bättre förutsättningar att bedriva en god vård och omsorg.

– Vi vill arbeta för en långsiktig och hållbar lösning, där vi erbjuder våra brukare den service de har rätt till. Men också där våra medarbetare får en bra arbetsmiljö och där vi arbetar för en god kompetensförsörjning, säger Anders Granqvist, verksamhetschef.

Bakgrunden till ställningstagandet är bland annat svårigheter med rekrytering av medarbetare och svårt att komma till rätta med vissa brister inom verksamheten.

Under måndagen den 3 maj informerades medarbetare om flytten och den kommande omorganisationen. I och med omorganisationen kommer Bygdevägens hemtjänstenhet att behöva förstärkas med medarbetare som kan börja så snart som möjligt. 

Flera andra hemtjänstenheter utgår redan idag från Timmermansgatan. Flytten av Bygdevägens hemtjänst kommer att genomföras i september 2021.

Kontakt:
Anders Granqvist
Titel: verksamhetschef, vård och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 60 57

______________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum