World Animal Protection Sverige

Omskakande utställning på Fotografiska – inbjudan till ”Artist Talk” med konstnären

Dela

Christian Houge är en norsk konstnär som på ett uppseendeväckande sätt riktar fokus mot människans brist på ödmjukhet inför sin plats på jorden.

Regnskogen brinner, isbergen smälter och tiotusentals arter försvinner. I den pågående utställningen Residence of Impermanence på Fotografiska i Stockholm utforskas människans behov av att erövra naturen. Det skapar ett budskap med ett ifrågasättande av att denna utsugning av jordens resurser fortfarande är rykande aktuell.

World Animal Protection Sverige bjuder tillsammans med Fotografiska in till ”Artist Talk”, där det ges möjlighet att diskutera utställningen.

-          Utställningen har tidigare visats på muséer och gallerier och berört många eftersom vi alla har en nära relation till djur. Det händer något djupt inom oss i mötet mellan det vackra och det brutala när djuren äntligen befrias från människans grepp – och samtidigt tas ett objekt bort från marknaden…Jag hoppas kunna skapa fortsatt dialog kring hur vi hanterar jorden, säger Christian Houge.

Det vill han göra i samarbete med World Animal Protection.

-          Jag ser fram emot att möta människor som är lika engagerade som jag i djurens och jordens fortsatta existens.

Torsdagen den 10 oktober klockan 18.00 bjuder Fotografiska och World Animal Protection Sverige in till ett artist talk med Christian Houge.

Media är varmt välkommen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum