Tekniska verken i Linköping

Öppet Hus - se Kraftvärmeverket i Katrineholm från insidan

Dela

Lördagen den 28 september öppnas portarna till Kraftvärmeverket i Katrineholm. Det var fyra år sedan allmänheten bjöds in senast, men nu är det dags igen. Under guidade turer får allmänheten möjlighet att lära sig mer om hur el och fjärrvärme produceras med hjälp av bland annat använt trä, så kallat avfallsträ.

Bild: Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme, hälsar allmänheten välkommen till Öppet Hus.
Bild: Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme, hälsar allmänheten välkommen till Öppet Hus.

- Sedan ett år tillbaks är kraftvärmeverket helt fossilfritt, vilket vi är mycket stolta över. Värme och el produceras till 99 procent med träbränslen och den sista procenten är bioolja. Vi berättar mer än gärna om vårt arbete där vi jobbar för en resurseffektiv och hållbar kommun, och hälsar alla varmt välkomna att titta på vår verksamhet, säger Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme.


Tekniska verken driver tillsammans med Nävertorp grundsärskola projektet "Återbruk & Konst", där elever i åk 1-9 har jobbat med konstverk gjorda av återvunna saker/material. Under Öppet Hus ställs konstverken ut och bildlärarna på skolan berättar mer om projektet.

Trollen Trille, Trolle och Trall ger en barnföreställning om hur avfall sorteras och förklarar varför saker inte ska slängas ute i naturen. Annat som erbjuds är stolpklättring, återbrukspyssel där gamla saker blir till nya föremål, tävlingar, hållbart fika och kramkalas med den stora blå maskoten Pyret.

Många aktiviteter sker utomhus så lämpliga kläder rekommenderas. 
Ta även gärna med hörselskydd och cykelhjälm till barnen.

Fakta:
Kraftvärmeverket i Katrineholm producerar 200 GWh fjärrvärme till ca 1500 kunder i Katrineholms tätort, samtidigt produceras 30 GWh el. Värme och el produceras till 99 procent med träbränslen, såsom återvunnet trä och restprodukter från skogsindustrin, och 1 procent bioolja.

Öppet hus
Plats: Kraftvärmeverket, Energigatan 3, Katrineholm
Datum: Lördag 28 september
Tid: 10.00 - 14.00


För mer information kontakta gärna:
Anna Axelsson, Affärsenhetschef Katrineholm Fjärrvärme, 0150-57930
anna.axelsson@etkniskaverken.se

.

.

Nyckelord

Bilder

Bild: Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme, hälsar allmänheten välkommen till Öppet Hus.
Bild: Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme, hälsar allmänheten välkommen till Öppet Hus.
Ladda ned bild

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark i Linköping9.7.2020 15:40:00 CESTPressmeddelande

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av coronapandemin, kan nu Sveriges hittills största solcellspark börja producera el. En solig sommardag beräknas den ge el motsvarande årliga hushållselen hos 18 villor eller 36 lägenheter. Solcellsparken är en gemensam satsning för en mer hållbar energiförsörjning i Sverige från Alight, Infranode, Tekniska verken i Linköping och Swedbank.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum