Örnsköldsviks Kommun

Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina

Dela
Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina med en tyst minut och en stilla stund på torget den 24 februari
Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina.
Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina.

Fredag 24 februari uppmärksammar Örnsköldsviks kommun, hjälporganisationer och kyrkor i Örnsköldsvik gemensamt årsdagen av invasionen i Ukraina och det krig som fortfarande pågår där. Alla som vill visa sin medkänsla med folket i Ukraina och alla de barn och vuxna som är på flykt från sitt land välkomnas till en stillsam stund med tal och en tyst minut på torget, där den ukrainska flaggan är hissad.

Manifestationen äger rum på torget i Örnsköldsvik, klockan 12:00-12:30.
Medverkar gör: kommunfullmäktiges ordförande Anna-Lena Lindberg (C),
kommundirektör Magnus Haglund, kommunens demokratisamordnare Camilla Larsson samt representanter för FN-föreningen, Rädda Barnen, Filippus, Hoppets Stjärna, Pingstkyrkan och Svenska kyrkan i Örnsköldsvik.

Nyckelord

Kontakter

Camilla Larsson, demokratisamordnare, kommunledningsförvaltningen, 070 – 390 51 69.

Bilder

Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina.
Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum