Tullverket

Över ett halvt ton narkotika i beslag

Dela
Tullverket har gjort ett stort beslag på över ett halvt ton narkotika. Beslaget gjordes den 13 december i Stockholmstrakten. Det finns personer frihetsberövade i ärendet. Brottsmisstanken är synnerligen grovt narkotikabrott.

– Vi gjorde under tisdagen ett tillslag i Stockholms län och beslagtog över ett halvt ton av olika narkotiska preparat. Det handlar om synnerligen grovt narkotikabrott och flera personer är frihetsberövade, säger Kristian Johansson, enhetschef för Tullverkets kriminalavdelning.

Förundersökningen leds av en åklagare från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Polismyndigheten bistod Tullverket vid tillslaget.

– Insatsen är ett led i tullkriminalens arbete mot den grova organiserade brottsligheten. Men på grund av förundersökningssekretess kan vi inte säga mer om ärendet i nuläget eftersom det riskerar att förstöra utredningen som befinner sig i ett känsligt skede, säger Kristian Johansson.


Tullverkets presstjänst, 0771-450 590.

Nyckelord

Om

Tullverket
Tullverket
Huvudkontor: Tegeluddsvägen 100, Stockholm


0771-450 590https://www.tullverket.se/sv/

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson. 

Följ Tullverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tullverket

Tullverkets största cannabisfall växer – fler åtalas23.3.2023 10:24:20 CET | Pressmeddelande

I dag åtalas två personer vid Göteborgs tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling. De åtalade har kopplingar till smugglingen 2020 av 1,2 ton cannabisharts gömt i falska marmorplattor – det enskilt största cannabisbeslaget som Tullverket gjort. Det nu aktuella åtalet handlar om smuggling av ytterligare ett halvt ton cannabisharts värt över 50 miljoner kronor i missbrukarledet. De misstänkta avslöjades genom krypterat material från den internationella operationen Trojan Shield.

Tullverket stoppade 25 kilo amfetamin och 250 000 tabletter i biltransport20.3.2023 10:56:46 CET | Pressmeddelande

En man i 25-årsåldern misstänks för att i slutet av november förra året ha smugglat narkotika till ett värde av närmare 10 miljoner kronor via Öresundsbron till Sverige. Mannen misstänks för att väl gömt i en specialbyggd låda under biltransportbilen ha smugglat cirka 25 kilo amfetamin och närmare 250 000 narkotikaklassade tabletter. I dag åtalas mannen vid Malmö tingsrätt misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Rekordbeslag av partydrogen 3-CMC3.3.2023 14:29:50 CET | Pressmeddelande

Tullverket gjorde förra året ett rekordstort beslag av drogen 3-CMC som i missbrukarkretsar kallas för ”kristall”. I en tyskregistrerad lastbil hittade tullinspektörerna vid Öresundsbron nästan 60 kilo 3-CMC. Dessutom fanns det drygt 18 kilo amfetamin, 22 kilo cannabisharts och 5 kilo cannabisolja i den i övrigt helt legala lasten. På fredagen åtalades en 36-årig chaufför från Italien för synnerligen grov narkotikasmuggling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum