Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Över tusen personer skapar med Norrköpings Konstmuseum

Dela

Med en vecka kvar slår Norrköpings Konstmuseums sommarlovssatsning Krumeluren Pop-Up redan publikrekord med 1 140 deltagare. Satsningen innebär att konstmuseets pedagoger åker runt i Norrköping och skapar med barn och unga på badplatser, i parker och på bibliotek.

Foto: Norrköpings Konstmuseum
Foto: Norrköpings Konstmuseum

– Tanken är att möta barnen där de är, att erbjuda kvalitativt skapande och öppna upp för besök på Norrköpings Konstmuseum, inte minst för dem som inte varit där tidigare. Det är väldigt roligt att se barnens idérikedom, säger Cecilia Castro, museipedagog.

I årets upplaga har pedagogerna fått sällskap av Ester Blenda, en reporter som söker efter Greta Knutson som ställer ut på museet. Barnen har fått hjälpa henne att ta sig mot museet genom att skapa egna utställningar och fordon som kan ta henne dit. I aktiviteterna ingår också graffitimålning, skulptur, måleri och teckning.

På onsdag den 24 juli når Ester Blenda äntligen Konstmuseet som kvällen till ära håller öppet med biovisning av Natt på museet. Onsdagen är Krumeluren Pop-Ups stora final och utöver bio erbjuds bland annat skapande samt familjevisningar och visningar för vuxna av museet. Gratisbiljetter till bion släpps kl. 12 på onsdagen i museets reception förbokas via telefon eller genom att hämta ut dem minst 30 minuter innan bions start kl. 19. Utställningen Greta Knutson Tzara - I nytt ljus kommer också att ha fri entré för alla barn och vuxna i barns sällskap.

Konstmuseets satsning på Krumeluren Pop-Up har möjliggjorts via finansiering från Socialstyrelsen och ingår i Kultur- och fritidskontorets lovsatsning. Målet är att bidra till att ge Norrköpings barn och unga en meningsfull fritid med kreativa aktiviteter och skapande. Norrköpings Konstmuseum har även tagit fram en digital audioguide speciellt för barn och unga inom ramen för projektet.

Media är välkomna till museet under onsdagen!

Kontakt:
Cecilia Castro
Titel: museipedagog
Telefon: 0706-53 16 44

Lisa Lundell Karlberg
Titel: museipedagog
Telefon: 0730-20 29 98

___________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 17 18

 ​

Bilder

Foto: Norrköpings Konstmuseum
Foto: Norrköpings Konstmuseum
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum