Linköpings kommun

På måndag flaggar vi för demokratin

Dela

För att fira 100-årsminnet av demokratins genombrott har regeringen beslutat att göra den 17 december 2018 till en tillfällig, allmän flaggdag. Linköpings kommun ställer sig bakom vikten av att uppmärksamma demokratins värde och allmänna principer kring öppenhet.

Linköpings kommun vill värna vikten av att arbeta för en öppen demokrati och ett öppet samhälle, därför hissas flaggorna den 17 december.

– Det är inte bara regeringens ansvar att värna demokratiska värden och ett öppet samhälle, där har även vi som kommun och alla våra invånare ett ansvar att hjälpas åt. Jag är stolt över att vi flaggar på måndag, säger Lars Vikinge, borgmästare i Linköpings kommun.

Den 17 december 2018 är det 100 år sedan riksdagen fattade det principiella beslutet att införa allmän och lika rösträtt i Sverige.

Det är första gången i svensk historia som en flaggdag bara förekommer vid ett tillfälle.

Regeringen har gjort den allmänna flaggdagen den 17 december möjlig genom att göra en tillfällig ändring i förordningen om allmänna flaggdagar.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum