Apollo

Paketresor ökar svenskarnas välbefinnande

Dela

Ökad energi, mer avkoppling, trevligare tillsammans med resesällskapet och tid till att uppleva resmålet – bara några av fördelarna med att åka på en paketresa. Apollos senaste Sifo-undersökning visar att graden av paketering, det vill säga vad som ingår eller inte ingår i resan, påverkar den totala reseupplevelsen.

Mer än hälften av de svenskar som köper en utlandsresa genom en researrangör väljer ett upplägg där allt ingår och det gör de på goda grunder. Undersökningen visar att de som valt en resa där allt ingår får en bättre reseupplevelse än de som väljer en resa där endast vissa delar ingår - då andra delar såsom transfer, aktiviteter och boende måste ordnas på egen hand.

En intressant skillnad är också att de som väljer att boka en paketresa uppger att de har trevligare med sitt resesällskap än de som väljer att åka på en hemsnickrad resa.

–Undersökningens resultat går helt i linje med våra gästers bokningsbeteende. En stor del av våra kunder bokar nämligen just resor som är paketerade för att möta den livsstil eller livsfas de befinner sig i – detta gör att de slipper krångel och verkligen får tid till att uppleva resmålet. Hela en av fyra Apollo-resenärer förlägger exempelvis semestern på något av våra Apollo Mondo - koncepthotell med olika profiler som bland annat erbjuder träning, morgonyoga, närhet till stranden, bra mat, baristakaffe, pooler, barnklubb och simskola, säger Erika Butterworth Sverigechef på Apollo.

Avkoppling, trygghet och mer för pegarna

Undersökningen visar att paketresan ger mer möjlighet till avkoppling och ny energi, dessutom är det fler som känner sig trygga då resan är paketerad.En ytterligare skillnad är att de som rest på en paketresa där allt ingår upplever att de får mer för pengarna. Nästan 7 av 10 tycker att de fick mycket för pengarna, jämfört med 5 av 10 bland de som väljer en resa där endast vissa delar ingår.

–Vi vet att våra kunder vill kunna använda sin tid till att njuta av semestern, att verkligen uppleva resmålet och få tid för varandra, istället för att stressa runt och försöka ordna logistik och trassla med bokningar som inte blivit bra. Att välja bort tillägg kan vid bokningen kännas som en besparing men oftast sparar man både tid och energi på att förboka transfer eller mat på flyget – istället för att ordna med det på plats, fortsätter Erika Butterworth.

Även hos Ticket syns ett ökande intresse för paketerade resor. I Tickets senaste Sifoundersökning föredrar en klar majoritet av de svenska resenärerna (56 procent) att resa antingen på en klassisk charterresa, eller en skräddarsydd paketresa**.

–Fler och fler svenskar ser en utlandsresa som en perfekt möjlighet till att antingen få värdefull tid med nära och kära, eller helt enkelt maximal avslappning. Att då slippa tänka på vardagliga bestyr under semestern är något som uppskattas i allt högre grad, och som vi också märker av i efterfrågan av resor, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 16-24 februari 2018. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa utomlands och intresse för att resa utomlands. Svaren är riksrepresentativt fördelat över Sverige.

**Källa: Tickets senaste Sifoundersökning.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum